15 priznanja Zadraninu Ivanu Gaćini za književnost u 2016. godini!

Zadarski književnik Ivan Gaćina dobio je 15 književnih priznanja u 2016. godini, a uz ova priznanja bio je još puno puta kao kandidat u užem krugu za osvajanje nagrada.

Krajem 2016. godine tiskana mu je druga zbirka poezije “Tvorac misli / Prolaznik u noći” kod izdavača SVEN iz Niša, a tijekom godine radove je također objavio u preko 60 zajedničkih zbornika i preko 10 različitih časopisa, te su mu pojedine pjesme prepjevane na više svjetskih jezika.

Gaćina je osvojio sljedeća priznanja: druga nagrada na 15. međunarodnom natječaju ljubavne pjesme nad pjesmama (Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada, BIH); ukupna prva nagrada za satiru – SATIRIKUS I reda (Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada); druga nagrada na natječaju „Pesničko Proleće Čukarice“ (Klub pisaca „Čukarica“, Beograd); druga nagrada na međunarodnom poetskom natječaju „Disovo zlaćano pero“ za najljepšu ljubavnu pjesmu (Književni klub „Dis“ i Kulturni centar iz Bačke Palanke); druga nagrada na poetskom natječaju web stranice i bloga „Srpski jezik i književnost“; treća nagrada u kategoriji poezije „Rusko srce u srpskoj zemlji“ (Udruženje pesnika Srbije – PoezijaSRB i Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Sveslavica“); prva nagrada u kategoriji haiku poezije na međunarodnom natječaju „Večiti nesmirajnik“ (Književni klub „Mala ptica“ iz Beograda); druga nagrada za haiku na hrvatskom standardu u sklopu Trećeg susreta haiđina u Ivanić-Gradu (Udruga „Tri rijeke“ HPOI, Ivanić-Grad); druga nagrada za poeziju na facebook grupi „Valcer poezije i umetnosti“; prva nagrada za poeziju na rođendanskom natječaju Književnog Kluba; druga nagrada na talijanskom natječaju za mir „The voice of the poets“ („La Voce dei Poeti“); pohvala za haiku na temu svjetlost (light) na međunarodnom malom haiku natječaju koji je organizirao časopis Iris (Udruga „Tri rijeke“ HPOI); pohvala – priznanje „Slovo hvale i zahvale“ u konkurenciji poezije na natječaju „Preobražensko pevanje 2016.“, koji su raspisali Niški pesnički krug, Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Niš i „Javne manifestacije“; pohvala za poeziju na osmom književnom natječaju Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju (USKOR) „Božidar Đurović“ iz Beograda; pohvala za poeziju na natječaju koji je organizirao Književni klub „Ivo Andrić“ Zemun.

U 2017. godinu Gaćina je ušao s pohvalom za aforizme, a u planu ima tiskati dvije nove zbirke pjesama s kojima će zasigurno donijeti dodatni pomak u odnosu na svoje prve dvije zbirke pjesama: „Tebe traži moja rima“ (izdavač K.C. „Kalliopa“ Našice, 2014.) i „Tvorac Misli / Prolaznik u noći“ (SVEN iz Niša, 2015.).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...