89. Oskari pamtit će se po krivo proglašenim najboljim filmom, prvo “La La Land” a zatim “Moonlight”

Kakva noć u kazalištu Dolby u Los Angelesu! Na 89. po redu svečanoj dodjeli nagrada Oscar trijumfirale su brojne glumačke zvijezde, a najsretniji se kući vraćaju sa zlatnim kipićima.

Casey Affleck osvojio je Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu “Manchester By The Sea”, a glumica Emma Stone za najbolju glumicu u filmu “La La Land”. “La La Land” tako za sada ima šest osvojenih zlatnih kipića.

Oscara za najbolju sporednu glumicu osvojila je Viola Davis za ulogu u filmu ‘Fences’. “Ljudi me stalno pitaju kakve priče želim prenositi, a ja im govorim one o ljudima koji su puno sanjali, a nisu uspjeli, o ljudima koji su se zaljubili i izgubili. Postala sam umjetnica i hvala Bogu da jesam jer mi smo jedina profesija koja slavi život”, rekla je uplakana glumica.

Oscara za najboljeg sporednog glumca osvojio je Mahershala Ali za ulogu u filmu ‘Moonlight’.

Oscar za najbolji film pripao je filmu “La La Land” kojemu je ovo sedmi zlatni kipić. Zapravo – ne, dobitnik Oskara za najbolji film odlazi drami “Moonlight”. Što se dogodilo, kako se krivi film proglasio dobitnikom, nikome nije jasno no nakon što se ekipa “La La Landa” okupila ba bini, ispravljena je pogreška i Oskar je dodijeljen filmu “Moonlight”.

Sve dobitnike možete pronaći na službenim stranicama Akademije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...