Ako vaša nova boja kose nije onakva kakvu ste htjeli – Coca Cola vam može pomoći

Mnogima omiljeno piće, Coca Cola, nerijetko se upotrebljava i u druge svrhe osim utažavanja žeđi.

1. Za suhu kosu

Ortofosfoma kiselina, koju ovo piće sadrži, čini kosu sjajnom, mekom i lagano valovitom. Niska PH vrijednost ovog napitka blagonakolono djeluje na kosu i tjeme osoba sa suhom i lomljivom kosom. AKoimate valovitu ili kovrčavu kosu, uronite kosu u Colu i ostavite da djeluje 5-10 minuta. Nakon toga kosu operite uobičajeno. Kovrče će biti sjajnije i podatnije. Glumica i model Suki Waterhouse otkrila je da povremeno pribjegava ovom “triku”.

2. Uklanja žvakaću gumu iz kose

Ako ste ikada imali neugodnu situaciju da vam se žvakača guma zalijepila u kosu, postoji rješenje. Umjesto da pramen kose odrežete, uronite ga ili natopite Coca Colom i ostavite da “napravi svoje”. Možda će biti potrebno duže vremena da ostatke žvakaće možete ukloniti s vlasi, ali svakako je bolje rješenje nego šišanje.

3. Skidanje boje s kose

Ako vam boja na kosi nije ispala onakvom kako ste priželjkivali pa smišljate način kako biste ju “isprali”, Coca Cola može pomoći. Limunska kiselina “nagrist će ” boju te ju čak možete i skinuti.

4. Štiti od insekata

Indijski farmeri među svoje nasade spostavlju posude s Coca Colom. Šećerni sirup iz napitka privlači insekte koji će se zadržati tu, a ne na biljkama.

5.  Protiv svrbeža i bolova

Svrbež i iritaciju uzrokovanu ubodom insekta znatno ćete reducirati ako na iziritirano mjesto stavite gazu natoljenu u Coca Colu. Isti trik će poslužiti i ako vas opeče meduza, javlja Večernji list.

Dakako, primjene Coca Cole sežu još i puno dalje, pa tako kažu da njome možete od kamenca očistiti WC školjku, očistiti pojedine mehaničke dijelove od masnoće…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...