Ante Rubeša prikupio dovoljno potpisa za rušenje Rena Sinovčića

Vijećnik Akcije mladih odlučio je biti na čelu ŠZZZŽ i sa te sjedalice (s)maknuti aktualnog predsjednika Renu Sinovčića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što sam prije mjesec dana javno najavio svoju kandidaturu za predsjednika Športske zajednice Zadarske županije, a zbog činjenice da istu obavlja osoba optužena na najgore kriminalne radnje u sportu i uništenje jednog od sportskih simbola našeg grada, želim vas izvijestiti da sam prikupio dovoljan broj potpisa članova ŠZZŽ kako bi prema čl. 27 statuta ŠZZŽ mogao zatražiti izvanrednu skupštinu ŠZZŽ, na kojoj bi legalnim putem predao svoju kandidaturu.

Nakon javne kandidature obratio sam se pismom namjere svim članovima ŠZZŽ, u kojem sam se predstavio te iznio razloge svoje kandidature. Usporedno smo podnijeli pismeni zahtjev za uvid u dokumentaciju sa skupštine ŠZZŽ, Športskim zajednicama, savezima i trgovačkim društvima koji su podržali kandidaturu Rena Sinovčića. Od Ureda državne uprave, Odjela za udruge građana i besplatnu pravnu pomoć zatražili smo da poništi skupštinu ŠZZŽ održanu 14.11.2016 godine.

Vjerujemo u institucije Republike Hrvatske te ćemo pričekati odluku Ureda Državne uprave o pravovaljanosti skupštine na kojoj je izabran Reno Sinovčić do 15.02.2017. u nadi da će nepravda biti ispravljena odnosno skupština poništena, pa da se tako bar malo povrati povjerenje građana u pravednost kod odlučivanja državnih institucija. Ako Ured državne uprave odluči suprotno našim željama, odnosno zdravog razuma podnijeti ćemo zahtjev za sazivanje izvanredne skupštine.

Iz razgovora sa čelnicima saveza i članovima ŠZZŽ, saznali smo da su vrlo nezadovoljni načinom funkcioniranja ŠZZŽ pa i sa samom činjenicom da se zbog teških optužnica za kriminal u sportu dosadašnjeg predsjednika o ŠZZŽ više pisalo u rubrici crna kronika nego u rubrici sport. Negativne posljedice kriminalnog opusa dosadašnjeg predsjednika su osjetili gotovo svi od članova i korisnika ŠZZŽ, nedužnih osnovnoškolaca koji su morali primati nagrade iz ruku tog notornog optuženika, pa sve do nas gradskih vijećnika kojima se osvećivao iznošenjem lažnih optužbi.

Situacija u KK Zadru, NK Zadru i skoro svim ostalim sportskim kolektivima nikad nije bila gora, a razlog tome je što su godinama kriminalci potpomognuti lokalnom politikom pustošili, pljačkali i uništavali sve ono kvalitetno i pozitivno u njima, do te mjere da se mladi više  ne žele  uopće baviti sportom. To je ono što želimo promijeniti, protiv toga ćemo se uvijek boriti i nikad nećemo stati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...