Antena Vam daruje neponovljivo iskustvo – utrku na rijeci Zrmanji za 6 osoba!

Sve ljubitelje avanturističkog turizma koji žele doživjeti neponovljivo iskustvo i aktivni odmor u prirodi zasigurno će obradovati nova nagradna igra Antene Zadar!

29. travnja budite sudionik “Rafting Regatte” u sklopu Zadar Outdoor Festivala.

Sve što trebati učiniti jest biti pripravni i pratiti članke koje ćemo vrlo brzo plasirati te u njima pronaći ključne riječi koje će biti posebno istaknute. Uz malo kreativnosti, složit ćete slogan, a autor onog najzanimljivijeg bit će nagrađen vrijednom nagradom kojom će razveseliti sebe i svoje društvo.

Naime, Antena Zadar poklanja sudjelovanje u utrci, vožnju čamcem za 6 osoba.

Natjecateljska rafting staza ukupno je dugačka 14,5 km. Prolazi se za 2,5-3 sata, ovisno o vodostaju rijeke. Start je na mjestu Mlini Žegar, a cilj na Berberovom buku.

Prvih 6 km staze do Velikog buka nagib je 2,5 %, obiluje manjim brzacima, manjim slapovima i nema zahtjevnijih prepreka. Neposredno ispred Velikog buka u Zrmanju se ulijeva rijeka Krupa, sliv vlastitog izvora i rijeke Krneze, te svega 100tinjak metara dalje Veliki buk – slap visok 11 metara koji zaobilazimo pješice.

U donjem dijelu staze nagib se povećava na 6 % te brzaci, tjesnaci i slapovi postaju intenzivniji.

Sama rijeka Zrmanja duga je 69 kilometara, izvire iz snažnog vrela podno planine Poštak u južnoj Lici i ulijeva se u Jadran 12 kilometara od Obrovca. Kanjon obiluje brojnim speleološkim oblicima: škrapama, pećinama, ponornicama, podvodnim spiljama te brzacima i slapovima. Kanjon je najljepši u proljeće kada ga krasi raskošno i endemsko raslinje, zato je rafting najpotpuniji doživljaj te ljepote.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...