Čitatelj se žali: “Zadar je top destinacija, a njime teče rijeka smeća”

Tekstom i fotografijom javio nam se zabrinuti čitatelj koji je osudio nebrigu, kako građana tako i komunalnih službi, za status Zadra kao obiteljskog, turističkog i vizualno privlačnog grada te kao europske top destinacije. Naime, on upozorava na ‘rijeke smeća’ koje teku ovim gradom i to ponajprije na gušće naseljenim lokacijama, što je zbog broja djece i životinja itekako problematično.

– Zadar treba izgledati čišće i ljepše. Nedaleko od centra, na Meladi, pronašao sam rijeku smeća koja je počela ‘mirisati’ na fekalije. Tu se igraju djeca, tu se igraju psi. Koga ovaj problem treba interesirati? Njima želim prenijeti poruku, piše nam čitatelj i šalje slike iz Ulice Ive Senjanina.

Čistoća ulica i dvorišta na Meladi poznat je problem, ali u njemu ta gradska četvrt nije ‘usamljena’. Već smo pisali o, primjerice, nečistoći turistički istaknutijih lokacija poput Puntamike (posebice dijela na kojemu se nalaze hoteli) i Arbanasa, a spomenuli smo i problem prljavoga Autobusnog kolodvora – mjesta na kojemu se većina došljaka u startu može susresti s time koliko je Zadar čist.

A nije li Zadar lijep upravo onoliko koliko je čist?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...