Coca-Cola nastavlja s Pokretom za radost; Glasujte za uređenje vježbališta u Zadru

Coca-Cola u Hrvatskoj ove godine nastavlja s projektom uređenja vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će urediti njih još 10 diljem Hrvatske. O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone glasovanjem odlučuju građani koji glas za aktivnu zonu u svome gradu mogu dati putem mrežne stranice www.pokretzaradost.hr sve do 15. travnja 2017., a nakon završetka glasovanja, Coca-Cola će urediti vježbališta u odabranim gradovima u suradnji s gradskim upravama te će im predati aktivne zone u trajno vlasništvo.

Uvažavajući povratne informacije i sugestije građana zaprimljene tijekom prošlogodišnjega glasovanja, ove godine građani za aktivne zone mogu glasovati unutar 3 kategorije gradova – gradovi do 10 000 stanovnika, od 10 000 do 35 000 stanovnika, te s više od 35 000 stanovnika, a sustav glasovanja svim gradovima unutar kategorija omogućuje ravnopravan položaj.
Vježbališta na otvorenome uredit će se u gradovima koji u svakoj od kategorija osvoje najveći broj glasova i to u 4 grada do 10 000 stanovnika kojih je u Hrvatskoj najviše, 3 grada od 10 000 do 35 000 stanovnika i 3 grada s više od 35 000 stanovnika.

Kao i prošle godine, ovim projektom podržava se razvoj slabije razvijenih područja kako bi se i u njima podigla kvaliteta života, te se rang lista gradova unutar pojedinih kategorija uspostavlja temeljem omjera broja glasova za pojedini grad i broja internetskih priključaka u tom gradu, pomnoženim sa stupnjem razvijenosti toga grada prema posljednjim službenim podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sve otvorene aktivne zone kao i novih 10 u 2017. godini uređuju se na lako dostupnim odredištima, svaka aktivna zona bit će opremljena s ukupno šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a uz svaku je spravu istaknuto i pravilno izvođenje vježbi. Sprave mogu koristiti rekreativci i profesionalni sportaši, umirovljenici i tinejdžeri, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

Nakon otvorenja u svakoj će aktivnoj zoni Coca-Cola organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu dali su Ministarstvo zdravlja, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi ambasadori projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica. U sklopu projekta Coca-Cola je lani uredila i predala na korištenje vježbališta na otvorenome u: Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskom, Visu, Komiži i Kninu.
Više informacija o Pokretu za radost 2017. i aktivnim zonama možete saznati na poveznici www.pokretzaradost.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...