Danas stiže promjena vremena, olujni vjetar i kiša

Nakon nekoliko proljetnih dana danas u Hrvatsku stiže promjena vremena. Iako će petak ujutro obilježiti relativno visoke temperature i djelomično sunčano vrijeme, već tokom prijepodneva na zapadu zemlje očekuje se naoblačenje i kiša, koja će do kraja dana zahvatiti cijelu zemlju.

Obilnije oborine očekuju se na sjevernom Jadrana i u gorju, gdje će navečer biti susnježice i snijega. Mjestimice će doći i do stvaranja snježnog pokrivača do pet centimetara.

U subotu razvedravanje, ali uz olujni vjetar

U subotu bi trebalo doći do razvedravanja, ali uz osjetan pad temperatura. Uz više oblaka u gorskim krajevima još je ujutro moguć snijeg, a kiše i susnježice još može biti i na istoku zemlje, javlja DHMZ. Umjereno do pretežno oblačno bit će u Dalmaciji gdje su mjestimice još moguće obilnije oborine, osobito na jugu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka, na udare i olujna bura, u početku na krajnjem jugu jugo. Jutarnje temperature bit će između 0 i 5, na Jadranu od 5 do 10. Najviše dnevne temperature kretat će se između 3 i 9, na Jadranu od 10 do 14 °C.

U nedjelju bi vrijeme u većini zemlje trebalo biti suho, pri čemu će jutro u kontinentalnom dijelu hrvatske opet biti obilježeno temperaturama ispod nule.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...