Danijel Subašić: “C’est la vie! I puno veći od mene su griješili!”

Događalo se i većim golmanima od mene da pogriješe, nije mi to prvi, a vjerojatno ni posljednji glupo primljen gol. Kamo sreće da nam je to bila jedina pogreška u Manchesteru, rekao je Danijel Subašić nakon spektakla na Etihadu.

Dan nakon spektakularnog poraza (5-3) bio je posve običan u njegovu životu.

Uobičajena rekuperacija i trening, pa odmor i opuštanje.

– Nije se dogodilo ništa posebno ni neočekivano. Kad na ovom nivou promašiš penal, pokloniš protivniku gol, i jurcaš kao da gubiš, stigne te kazna. City je naplatio naše neiskustvo… Da je Falcao zabio penal, da ih ja nisam ‘častio’ golom, da smo stali kod vodstva i zatvorili se, danas bismo drukčije govorili – kaže Subašić.

U jednoj večeri palo je 14 golova, rekordnih sedam po utakmici.

– Znam da su gledatelji uživali, da su ovo utakmice za koje se isplati kupiti ulaznicu, ali meni nije bilo uživanje – nasmijao se Subašić, kojeg ni loša reakcija kod drugoga gola nije previše pogodila.

https://twitter.com/MCFCLatestNews/status/834146624712691712

Prošla mi je kroz ruke
– Događa se… Lopta mi je prošla ‘kroz ruke’, možda sam bio i malo presiguran, a teren mokar. Lopta je samo skliznula u mrežu. Ništa, čovjek uči dok je živ, koliko si jak u glavi, toliko brzo zaboraviš. I ideš dalje. Nisam likovao nakon sjajnih obrana, neću ni potonuti nakon jedne pogreške. Progutaš pilulu, je malo gorka, ali što ćeš, i ideš dalje… – kaže Suba, koji više žali što nisu imali malo više pameti i “zatvorili” utakmicu.

– A što imam od žaljenja? To je nogomet, zato ga i volimo, zato se i nerviramo… Talijani bi se hermetički zatvorili na 0-1 i što bude. A mi napadamo i jurišamo kao da nam život ovisi o još kojem golu. Kao kad se nađu dva boksača i krenu u obračun bez garda, udarci samo pljušte. Da je bilo pameti, odglumiti koji prekršaj, zadržati loptu, stati čvrsto otraga… Ali tko će to napraviti? Mbappe i Mendy jure ko na motoru, bez respekta, pa Bernardo, Fabinho, Bakayoko, Sidibe… Sve vrhunski mladi igrači, nitko nema više od 22 godine.

U uzvratu je, kaže, sve otvoreno.

– Kući smo svakome zabili, i njima ćemo. Budemo li pametni, imamo šanse. Tko je mogao i zamisliti da ćemo zabiti tri gola gore? I još promašiti penal. Moramo ovo što prije zaboraviti i okrenuti se gostovanju kod Guingampa, treba zadržati vrh, to nas vodi opet na ovaj nivo, na kojem želimo biti. A kad na red dođe uzvrat, mislit ćemo o Cityju. Znate kako kaže moj dragi Tonći Gabrić: ‘Nikad ne znaš zašto je ovo dobro’. Daj Bože zdravlja, bit će još i poraza, i primljenih golova, ali i pobjeda… Bio sam i u gorim situacijama, neću se predati. C’est la vie, to je život – zaključio je Subašić, pišu 24sata.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...