Devet branitelja, među njima Zadranin Nenad Marčina, pješice idu Papi u Vatikan

Devet hrvatskih branitelja, kojima se pridružio Zadranin Nenad Marčina, odlučili su pješice ići do Vatikana i pokloniti se Svetom ocu Franji, Svetoj stolici za sve ono što su učinili za hrvatski narod, prenosi 24sata.hr.

Na put dug 900 kilometara spremaju se krenuti o1. ožujka ove godine i to je ono, kako kažu, znak zahvalnosti što mogu učiniti. Očekuju da će u Rimu biti 02. travnja ove godine. U posljednje tri godine zajedno hodočaste svake godine u Vukovar i sudjeluju u Kolni sjećanja, a obišli su i duga svetišta u Hrvatskoj kao i mjesta stradanja svih onih koji su svoje živote položili za današnju Hrvatsku.

Priznaju put je dug i biti će težak, a da i oni nisu u cvijetu mladosti. Većina njih sa sobom nosi i poneku svoju bolest, pa i onu najtežu, poput karcinoma s kojim se neki još uvijek bore. Nadaju se da će na tom putu svi izdržati i doći do cilja, a susret sa Svetim ocem kojemu nose i dar, slavonsku šlinganu košulju ukrašenu zlatovezom, slavonski šešir, tkanicu i drvenu kutiju sa slavonskim motivima, slavonsku škrinju, biti će njima nagrada.

Nenad Marčina iz Zadra:

Zadar, Rim i Vatikan su jako povezani, kako u povijesti tako i danas. Jedino je Zadarska nadbiskupija pod direktnom ingerencijom Vatikama. Sam naziv Iam erat – već bijaše, znači da je Zadar stariji od vječnog Rima, kazao je Marčina, dragovoljac Domovinskog rata i turistički vodič visokopozicioniran u nekoliko krovnih organizacija te branše.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...