Dolazi vedrije vrijeme, a s njim i jaka olujna bura

I u subotu, osjetno hladniju od petka, u početku će još biti oborina, osobito u istočnim i južnim krajevima, a na Jadranu će puhati često jaka bura, mjestimice i olujna. U nedjelju i ponedjeljak većinom suho i barem djelomice sunčano, na kopnu uz jutarnje minuse, ali uz porast dnevne temperature zraka, te potkraj ponedjeljka ponovno jačanje juguzapadnjaka i juga, javlja HRT.

U istočnoj će se Hrvatskoj danas razvedravati, uz povremeno umjeren sjeverni vjetar, ali će još ujutro ponegdje biti kiše, u gorju i snijega. Jutarnja temperatura očekuje se od 2 do 4 °C, a najviša dnevna oko 8 °C.

Niža jutarnja, a viša poslijepodnevna temperatura bit će u središnjoj Hrvatskoj, prijepodne uz još ponegdje umjerenu naoblaku, a poslijepodne i pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U gorskim predjelima najhladnije, ujutro se očekuje od -2 do 1 °C, a još će padati i susnježica i snijeg uz ponegdje snježni pokrivač veći i od 10 cm. Tijekom dana djelomično razvedravanje, pa će poslijepodne temperatura biti uglavnom od 3 do 6 °C. Na sjevernom Jadranu, nakon kiše ujutro, veći dio dana prevladavat će sunčano. Jaka, podno Velebita i olujna bura će prema kraju dana slabjeti. Zbog bure valja očekivati probleme u prometu, prenosi Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...