Gari Cappelli u Zadru; Ministarstvo izdvaja 175 tisuća kuna za 7 dodatnih timova hitne medicinske pomoći

Ministar turizma Gari Cappelli danas je posjetio Zadar.

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije sa županom Stipom Zrilićem potpisao je Ugovor o sufinanciranju timova dodatne medicinske pomoći u vrijeme turističke sezone.

Ugovor se odnosi na sufinanciranje dodatnih timova u turističkim ambulantama, što je prijeko potrebno i zbog samog povećanja broja turista na našem području. Želimo da su sigurni i oni koji se zadržavaju ovdje, ali i oni koji prolaze cestama kroz naše područje. Neka hitna pomoć radi što manje, ali kada mora neka je dobro organizirana, kazao je Stipe Zrilić i napomenuo kako se za dodatne timove, njih sedam u zadarskom kraju, izdvaja milijun kuna.

Svaka ozbiljna zemlja brine o sigurnosti svojih turista i putnika. Ministarstvo, Vlada, izdvaja 175 tisuća kuna za dodatne timove na zadarskom području. Intencija je da se baš svi osjećaju sigurno, rekao je Cappelli i najavio kako će se kroz izmjenu Zakona o boravišnoj pristojbi financirati i HGSS.

Ozbiljno razmišljamo o tomu, jer vidimo koliko je HGSS bitan za sigurnost turista u RH. Ne samo u sezoni, svjedočimo stalnim intevencijama i izvanrednim rezultatima. Spomenuo bih kako nastavljamo s financiranjem helikopterske hitne pomoći koja ima tri baze, od kojih je jedna u Zadru. Bitno je da se turisti osjećaju sigurno na našim otocima i da im je medicinska pomoć 24 sata na usluzi, kazao je ministar još jednom napomenuvši kako ostaje pri onoj da neće govoriti o turističkoj sezoni, već o turističkoj godini. Zadovoljan je podatkom da smo u siječnju ove godine zabilježili 20 posto više turista naspram istog perioda lani te da je booking za ovu godinu daleko bolji od prošlogodišnjeg.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...