Goran Perović: “Ista Kalmetina predizborna obećanja slušamo već 23 godine!”

Zadarski SDP na lokalne izbore izlazi s repertoarom kritika na račun najjačih protivnika – HDZ-a. Priopćenje s njihove konferencije za medije ispred mjesnog odbora Ploča prenosimo u cijelosti. Napominjemo kako je njihovu konferenciju u 11 sati na istom mjestu popratila i konferencija HDZ-a u 12 sati naziva “Dobrodošli SDP-ovci po prvi puta u MO Ploče pa makar i pred izbore”. Na izjave njihovih članova Jose Nekića i Darka Kasapa osvrnuo se MO Gaženica. O tome možete pročitati ovdje.

Nakon prošlotjedne konferencije za medije na temu “Mjesni odbori – žile kucavice ili fikusi?!”, zadarski SDP-ovci su ispred mjesnog odbora Ploča održali novu pod nazivom “Kasno HDZ u mjesne odbore stiže”.

Samo dva dana nakon prošlotjedne konferencije za medije, MO Ploča su posjetili gradonačelnik Kalmeta i pet pročelnika iz Gradske uprave, obavijestivši pritom samo HDZ-ove vijećnike iz mjesnog odbora o svom dolasku.

Darko Vrdoljak, potpredsjednik zadarskog SDP-a istaknuo je taj čin kao nešto što se nažalost gradonačelniku Kalmeti događa učestalo, čime pokazuje kako mu nije stalo do dobrobiti sugrađana, već samo do vlastite promocije u trenucima kad je očito kako je glavni krivac za nefunkcioniranje mjesnih odbora u proteklih dvadeset godina.

“Ne može onaj koji je od devedesetih najzaslužniji za eutanaziju mjesnih odbora sad pred izbore pokušavati biti i njihov oživljavatelj. Ne može obaj koji im godinama ne daje ni kune sad hiniti da je njihov spasitelj. Ne može uzročnik problema istovremeno biti i njegovo rješenje.” – rekao je Vrdoljak

Goran Perović Mungos, vijećnik u MO Ploča upozorio je na probleme mještana iz ovog mjesnog odbora, rekavši kako je za neke projekte dobio obećanja gradonačelnika Kalmete još davne 1994. godine.

“Gradonačelnik Kalmeta nam je te 1994. godine obećao rekonstrukciju ulice Put Ploča u punom profilu te dovođenja mjesnog odbora u uporabnu funkciju s pripadajućim ogradama, sanacijom postojećeg i potpunom legalizacijom u skladu sa Zakonom o grobljima.

Dvadeset i tri godine nakon tih obećanja, gradonačelnik posjećuje mjesni odbor s opet istim obećanjima uz nadodano obećanje o izgradnji dječjeg igrališta. Građanima s Ploče dosta je praznih obećanja!” – istaknuo je Perović

Upozorio je i na činjenicu kako, osim praznih obećanja, mještane Ploče boli i postupak nekadašnje gradonačelnice Ane Lovrin koja je jednim potezom pera dodijelila građevinske terene za individualnu izgradnju obiteljskih kuća u MO Ploča, iako su te terene generacije mještana čuvale za sportske objekte za mladež.

Marin Žilić, predstavnik Zajednice žitelja Sinjoretova rekao je kako se žitelji Sinjoretova i danas suočavaju s istim problemima kao i prije deset godina.

“Svake četiri godine slušamo predizborna obećanja i (ne)realizaciju njihovih programa. Problem infrastrukture, ulice bez pločnika, ceste prepune rupa, izrovane i pokrpane “zbrda-zdola” svaki peti dan kad pukne neka cijev, samo su neki od problema s kojima muku mučimo već desetljećima. Socijalni i kulturni život ljudi u našoj zajednici svodi se na sjedenje na zidiću i u kafiću, a sportski i rekreativni na odlazak na sportske aktivnosti udaljene minimalno dva kilometra. Djeca sa Sinjoretova moraju ići u školu na Smiljevac, a djeca s Ploče u Arbanase!” – istaknuo je Žilić

Smatra nedopustivim da kvart s preko dvije tisuće žitelja nema igralište za djecu, školu, vrtić ili najosnovnije, pločnik uz cestu.

“Dok s jedne strane slušamo o Monte Carlu, mi s druge strane znamo samo za rupe i draču!” – zaključio je Žilić.

 

                                                                                              Darko Vrdoljak,

                                                                                              potpredsjednik GO SDP Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...