Goran Višnjić koji ima čast glumiti generala: “Antu Gotovinu smatram apsolutnim herojem”

Uoči početka snimanja filma i serije ‘General’, Goran Višnjić je u emisiji #volimnedjelju otkrio što misli o generalu Anti Gotovini, piše Tportal.

Goran Višnjić koji u Los Angelesu živi sa svojom obitelji u tom će velikom spektaklu pod redateljskom palicom njegovg punca Antuna Vrdoljaka igrati glavnu ulogu.

Film i serija snimat će se 19 tjedana, a sudjelovat će stotinu glumaca te više od tisuću statista na različitim lokacijama.

‘To je za nas jako emotivan projekt. Još kad je završio u zatvoru, željeli smo mu pomoći snimanjem fima. Bio sam u kontaktu s njegovim odvjetnikom Mišetićem, a prije finalnog saslušanja pozvao me i rekao da dođem kako bi sud vidio da Hrvatska i netko internacionalno poznat stoji iza generala. Došao sam u Haag da im poručim – bit ćete negativci u filmu ako ga osudite’, rekao je Višnjić za HRT-ovu emisiju.  Film se bavi životom Ante Gotovine od rođenja do oslobađanja, na temelju knjige Nenada Ivankovića ‘Ratnik, pustolov i general’.

‘Imam strašnu tremu, najveću ikad u životu. Onu s Hamletom s 21 godinom mogu usporediti s tim, za mene je Gotovina apsolutni pojam, heroj’, kazao je za HRT-ovu emisiju Goran Višnjić kojem se u studiju pridružila i Nataša Janjić koja će igrati ulogu ratne reporterke Vesne Karuze.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...