HAC potvrdio: Kreće istraga zbog kaosa na A1 kod Gornje Ploče, podiže se i kaznena prijava

Iz Hrvatskih autocesta danas su potvrdili pokretanje istrage zbog kaosa koji je u petak izbio na autocesti A1.

U priopćenju koje je danas medijima poslano iz tvrtke Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) navodi se kako će “unutarnja kontrola Društva nakon prometne nesreće koja se dogodila u petak 17. veljače 2017. godine na autocesti A1 između čvora Gospić i Gornja Ploča, a zbog paljenja korova na obližnjim poljima uz autocestu te gustog dima koji se širio nad kolnikom autoceste, utvrditi jesu li sve odgovorne službe postupile profesionalno i odgovorno sukladno svojim zaduženjima i ovlastima.”

Podižu i kaznenu prijavu

“Zbog činjenja paleži kojim se ugrožava sigurnost prometa na autocestama, Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. podignut će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja, a radi počinjenja kaznenog dijela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom. Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. ne mogu utjecati na neodgovorne građane koji svojim djelima i aktivnostima dovode u opasnost sigurno odvijanje prometa na autocestama”, stoji u priopćenju poslanom HAC ONC-a.

“Također, vezano na objavu u pojedinim medijima da je nadležna policijska uprava očevidom utvrdila odgovornost osoba Sektora za održavanje, ističemo da do ovog trenutka još uvijek nemamo saznanja o podizanju prijave, niti je ista do danas zaprimljena”, tvrde u HAC ONC-u.

Lančani sudar zbog gustog dima

Podsjetimo, prošlog petka je oko kod odmorišta Zir došlo do lančanog sudara u kojem je sudjelovalo sedam vozila – kombi, tri šlepera i tri osobna automobila.

Desetak minuta prije sudara tom dionicom autoceste se provezao i Indexov čitatelj, koji je bio zgrožen činjenicom da autocesta nije bila zatvorena za promet u tom trenutku.

Naime, prije sudara došlo je do nekoliko požara uz autocestu, na kojoj je vidljivost bila izuzetno niska zbog gustog dima.

“Ovo je bila katastrofa. Možemo biti sretni što nije stradalo i više vozila dok su HAC-ovci reagirali i zatvorili put”, napisao je čitatelj Indexa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...