HNK Zadar gostuje u zagrebačkoj Komediji!

Zahvaljujući impresivnom glumačkom izvedbom Jasne Ančić i Alena Liverića u glavnim ulogama, predstava ”Ostavljam te” oduševila je publiku u Zadru, a sada ju ima priliku pogledati i publika u Zagrebu, gdje će gostovati u kazalištu Komedija, 3. ožujka 2017.

Predstavu režira Matjaž Latin i to prema motivima Edwarda Albeeja – “Marriage play“. Radi se o adapaciji ovog teksta koju je navedena ekipa prilagodila i pretvorila u sasvim novo djelo. Matjažu Latinu, režija predstave ”Ostavljam te” prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Osim kazališnom režijom Latin se bavi filmom i televizijom.

U središtu predstave nalazi se muškarac i žena koji su u braku već 30 godina. Rečenicom iz naslova ”Ostavljam te!” predstava ne završava, tu je zapravo njen početak. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz nju, u jednoj igri i svojevrsnoj inventuri odnosa jednog bračnog para. U određenom trenutku predstava se pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik te  glazbenici. Za čitavo vrijeme promatramo intimnu priču glavnih junaka te nam se nameće pitanje što se događa unutar njihova četiri zida, kakva to psihološka igra vlada njihovim životom.

Jasni Ančić ovo je već treće djelo Edwarda Albeeja koje izvodi te primjećuje kako joj je ponovno pripala uloga jedne od njegovih majstorski napisanih, snažnih žena. Liverić kaže kako je uživao stvarajući predstavu te smatra da će se svidjeti pogotovo onima s bračnim iskustvo.

Uz izvrsne Ančići i Liverića u ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, dok bračnu savjetnicu glumi Mimi Zadarski. Posebnost ove predstave je i glazbena koju uživo tijekom predstave izvode Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

Predstava će gledatelje istovremeno dirnuti i nasmijati do suza!

Zanimljivo je kako na isti dan kada ova predstava iz Zadra gostuje u zagrebačkoj Komediji, njen mega uspješan mjuzikl Mamma Mia gostuje u Zadru – pravi je to praznik za kulturnu razmjenu među hrvatskim gradovima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...