HNS-ovci Zadarske županije: “Željka Markić izjavama potkopava civilizacijske dosege hrvatskog društva”

HNS Zadarske županije očitovao se priopćenjem o slobodi pojedinca u Hrvatskoj i netoleranciji Željke Markić i njene udruge U ime obitelji.

“Kao stranka koja svoju politiku gradi na načelima otvorenog i tolerantnog društva koje ide naprijed i mijenja se, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati ne može ostati ravnodušna prema nevjerojatnim izjavama koje se pojavljuju u medijskom prostoru. Nameće se zaključak da pojedinci poput, u ovom slučaju gospođe Željke Markić, naprosto žele unazaditi Hrvatsku.
Obrušavanjem na tjednik Novosti i optužbama da svojim sadržajem uredništvo zloupotrebljava proračunski novac i širi mržnju, Željka Markić i njena udruga U ime obitelji zadiru u slobodu medija i pokazuju netrpeljivost prema tjedniku srpske nacionalne manjine, što je u jednom otvorenom i tolerantnom društvu, kakvom Hrvatska teži, nedopustivo.
Nevjerojatne su i izjave gospođe Markić vezane uz zastrašujući napad na zabavu LGBT zajednice u zagrebačkom klubu Super Super, kojima relativizira događaj u kojem su ljudi ozlijeđeni i kaže da je možda riječ o „svađi u LGBT zajednici“.
Iako je 2017. godina, izjave poput navedenih dolaze kao upozorenje da je borba za ljudska prava trajan proces koji treba ubrzati, jer su rječnik nasilja i diskriminacije vidljivi svakodnevno, ne samo na ulicama, nego i u medijskom prostoru i, nažalost, u institucijama Republike Hrvatske.
Za HNS je sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost, a državu smatramo instrumentom zaštite ljudskih prava. Hrvatska treba postati pravedno društvo u kojem će svi imati slobodu izbora životnog stila, seksualne orijentacije i pravo misliti drugačije. Sve generacije, bez obzira na životni stil i pripadnost bilo kojoj manjini, zaslužuju miran suživot u otvorenom i tolerantnom društvu.
Važno je javno osuditi diskriminaciju i kazniti one koji je provode. Ako ne pokažemo kako je diskriminacija po svakoj osnovi neprihvatljiva, postoji ozbiljna opasnost da ćemo živjeti u društvu u kojem je netrpeljivost prema drugima i drugačijima prevelika, dok tolerancija ne postoji.
Cijela Hrvatska mora i može stajati u obrani civilizacijskih dosega 21. stoljeća. Izgradimo otvorenu i tolerantnu Hrvatsku!, kažu iz stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...