Irska novinarka za tamošnji lifestyle magazin o posjetu Hrvatskoj: “Nemojte preskočiti Zadar”

Alice Murray, irska novinarka, napisala je članak za irski lifestyle magazin, Her.ie, u kojemu je napisala kako je Hrvatska “briljantno mjesto za posjetiti  u bilo koje doba godine”. Naime, iako kako kaže, imamo sve što bismo mogli poželjeti, prelijepe plaže, more, nacionalne parkove, u članku je napisala neke stvari, koje ” bi voljela da je znala prije nego je došla u Hrvatsku”.

Prvo je upozorila na kamenite plaže i savjetovala kako bi najbolje bilo ponijeti odgovarajuću obuću. Nakon što je istaknula kako imamo prelijepe nacionalne parkove, upozorava na činjenicu da se u svakom nacionalnom parku ne može plivati.

“Otišli smo na Plitvice, što je bilo divno, no jako je teško odoljeti kupanju u plavim jezerima nakon što hodate po vrućini. Krka, s druge strane, dozvoljava turistima plivanje u označenim dijelovima parka”, kaže Murray.

Svima koji planiraju posjetiti Hrvatsku preporuča da ne provedu svo vrijeme u Splitu, budući da će ih većina letova iz Irske odvesti upravo tamo.

“Manji otoci poput Hvara, Korčule i Brača udaljeni su jednu kratku vožnju brodom”, preporuča novinarka.

Osim adekvatne obuće kaže kako bi bilo dobro ponijeti kabanicu je vrijeme temperamentno, a naglasila je Zadar grad koji se nikako ne smije preskočiti.

“Zadar je divan grad opasan zidinama koji mnogi turisti jednostavno previde. Ima lijepe povijesne crkve i katedrale, izvrsne restorane i nezaboravan zalazak sunca”, stoji u članku.

Sve ljubitelje “Igre prijestolja” podsjetila je kako su mnogi kadrovi snimljeni upravo u Dubrovniku, a dotaknula se i zabave i noćnog života. Preporuča nošenje sandala u noćnim klubovima kao i odlazak na neke od “tonu fantastičnih festivala”. Neki od najpoznatijih su Hideout, Sonus, Ultra Europe i Soundwave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...