Iz tobogana na Uskoku strše zahrđali čavli, zabrinuta majka:” Tko bi odgovarao da dijete ostane bez oka?”

Na dječjem igralištu na Uskoku iz tobogana vire brukve. Jako je opasno i nikog nije briga, a da ne daj Bože dijete ostane bez oka tko bi odgovarao?Roditelj? Sramota, kaže nam čitateljica iz čijih fotografija se uistinu vide zahrđali čavli koji mogu ozlijediti mališane pa je opravdan strah roditelja koji dvoje o sigurnosti djece.

Kada su u pitanju zaigrana djeca, potrebno je razmišljati unaprijed o situacijama koje se mogu dogoditi, pa čak i tamo gdje je djeci najljepše – na dječjem igralištu.

Iz tajništva Jedriličarskog kluba Uskok, kažu kako se radi o jedinom području državne koncesije koja nema ogradu, te kako se na spomenutom igralištu svaki dan igra mnoštvo djece.

Klub je napravio igralište koje jedino u gradu ima gumenu podlogu. Zašto nam se gospođa koja je to vidjela nije obratila? Svaki dan smo tamo 24 sata i postoje ljudi koji se brinu o održavanju, rečeno nam je iz tajništva, no ne pogoršava li to dodatno situaciju, jer ako uistinu netko 24 sata radi na održavanju, zašto nitko nije uočio čavle koje je teško ne vidjeti?

Nevoljko i s nevjericom da se radi o toboganu na JK Uskok, iako je iz fotografija to jasno vidljivo, iz kluba kažu kako će problem biti riješen. Nadamo se da tomu neće prethoditi tragedija.

Ako se nadležna tijela još uvijek ne brinu za sigurnost naše djece na dječjim igralištima na pravi način, tada je sigurnost djeteta samo u našim rukama.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...