Košarkaški veterani otoka Ugljana drugi na Master turniru Vincekovo 2017. u Sv. Martinu na Muri

Košarkaški veterani otoka Ugljana nakon teških kvalifikacija, izborili su nastup na velikom MASTER turniru veterana VINCEKOVO 2017, u Sv.Martinu na Muri. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i osvojenog trećeg mjesta, ove godine otišli su korak dalje i nakon napornih priprema osvojili fantastično drugo mjesto.

Da misle ozbiljno, prije turnira angažirali su mladog litvanskog trenera Nadarevičiusa, a također ekipi je bio pridružen poznati, priznati psiholog dr. Željko Torbarina koji je vrhunski mentalno pripremio momčad.

U grupnoj fazi turnira superiorno su osvojili prvo mjesto pobijedivši ekipe Zagreba i Maribora, dok su u polufinalu također uvjerljivo savladali domaćine turnira košarkaša Međimurja. U finalu su do samog kraja bili u egalu, kad je Davor Marcelić, inače naš Zadranin , pogodio dvije trice ( a ko će kome nego svoj svome) i tako odlučio pobjednika susreta i turnira.

Istom je nakon utakmice automatski izrečena zabrana dolaska na otok Ugljan, odnosni u Preko, odakle je Marcelić porijeklom i gdje boravi za vrijeme ljetnog odmora, u šali su nam rekli Ugljanci.

Tijekom turnira svi su igrači dali svoj obol, a treba napomenuti da su u svojoj ekipi imali i najboljeg rookia-novaka turnira Božidara Longina – Bubala, , svetog šestog igrača . Kao i inače u večernjim satima „zapivali“ su i zabavili sve sudionike turnira, a po čemu su već i nadasve poznati. Nakon lanjskog trećeg mjesta i ovogodišnjeg drugog, naravno da je normalni slijed osvajanje dogodine i prvog mjesta.
Za tako nešto , primarna stvar biti će održati ekipu na okupu, kako trenera tako i igrače, a što će biti izrazito teško s obzirom da je svim igračima nakon odličnih igara rapidno porasla cijena. Na redu su sada čelnici kluba s nadom da će uspjeti momčad zadržati na okupu, a kako bi košarkaši Ugljana i dalje bili jedan od najboljih otočkih brendova. Također ovih dana Ugljanci će biti pozvani na prijem kod lokalnih vlasti otoka kako bi im se isti zahvalili na postignutom. Košarkaški veterani kako su uspješno počeli ovu godinu, vjerojatno će i ove godine biti pretendenti za najbolju ekipnu momčad otoka Ugljana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...