Kraj drame: Zadranin Pucar je novi predsjednik Uprave Podravke

Marin Pucar novi je predsjednik uprave Podravke, odlučio je Nadzorni odbor kompanije nakon drugog dana dogovora o novim članovima uprave. Dugotrajni proces odabira trajao je zbog sukoba dvaju ministara Damira Krstičevića i Gorana Marića koji je završio verbalnom prepirkom na užem kabinetu Vlade u srijedu jer Marić je htio Pucara na čelu Podravke, a Krstičević Gordana Kolaka.

Obojica su pak u četvrtak sukob negirali, a već je ujutro bilo izglednije da se je premijer priklonio Marićevom odabiru. U srijedu je sastanak Nadzornog odboratrajao više od pet sati, trebao je biti nastavljen u četvrtak u 12, ali na zahtjev premijera odgođen je za popodne, želeći prije same sjednice naći kompromis oko Mršićeva nasljednika.

Naime, bez obzira što država ima 25 posto udjela u Podravki, s mirovinskim fondovima dogovoreno je da će država odabrati predsjednika uprave, a mirovinci ostala tri člana uprave. Kako je vjerojatno i nepotrebno Podravka postala važno državno pitanje, o događajima u toj kompaniji očitovao se je i premijer Plenković nakon sjednice Vlade u srijedu.

– Vodite računa o tome da RH ima samo nešto više od 25 posto dionica. Ključni dioničari su mirovinski fondovi. Vlada je predložila određene ljude u Nadzorni odbor, oni imaju nadležnost da donose odluku o novim članovima uprave. Proces razgovora na Nadzornom odboru izvan je bilo kakvog utjecaja mene ili članova Vlade – rekao je Plenković.

No istina je da je bilo mnogih poziva zadnjih dana prema premijeru i zahtjeva oko novog predsjednika uprave Podravke. Na užem kabinetu Vlade, kažu nam neki od sudionika, Marić je oštro lobirao za svog kandidata Marina Pucara. Navodno je čak i prijetio ostavkom ako se ne izabere Pucar ne izabere, a u čemu mu je navodno premijer u četvrtak i popustio. Marić nam je odgovorio da nije bilo nikakvih lobiranja i prijetnji.

– Nadzorni odbor je mjerodavan za upravu. Ne preferiram nikoga, niti o tome odlučujem. Samo su tri člana ispred države u Nadzornom odboru. Nisam u sukobu s ministrom Krstičevićem, niti razumijem zašto bih bio u sukobu s njim, kao ni to zašto bih davao ostavku. Ostavka je izmišljotina. Nikada koliko pamtim nisam ni s kim ucjenjivački razgovarao niti znam tako razgovarati – rekao nam je Marić, piše Večernji.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...