Otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

Lucija Mijolović i Mario Mrčela – prvaci Hrvatske!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

04. i 05. 02. na splitskom Poljudu održalo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom gdje su na svom glavnom natjecanju ove sezone ,između 6 reprezentacija iz BiH, Mađarske, Malezije, Slovenije, Srbije i 13 hrvatskih klubova nastupili članovi „Zadra“ Lucija Mijolović i Mario Mrčela.

U 3 dijela natjecanja, nastupili su 14 puta. Luce u dionicama 50 i 100m slobodno, prsno idelfin, 200 mješovito i 50m leđno; Mario u 50 i 100 slobodno, prsno i leđno.
Osvojili su ukupno 10 odličja od čega 7 zlata, 2 srebra i 1 bronca.

Mario Mrčela prvak je Hrvatske u disciplini 100m prsno (1.52.02) a u ostalim disciplinama u svojoj kategoriji, S14, isplivao je dva 4. i dva 5.mjesta. Obzirom da je u pauzama natjecanja išao na injekcije zbog išijasa, Mariov uspjeh je golem a trenerica Danijela Kurtin ponosna na njegovu upornost na samom natjecanju. Na žalost, zbog ranijeg starta, pobjeglo mu je zlato na 50m prsno no na 100m prsno sutra dan isplivao je osobni rekord.

Luciji je pripalo 6 naslova prvakinje Hrvatske, u kategoriji C21! Kategorija plivača s Down sindromom po prvi put je uvrštena u državno prvenstvo, nakon što je PK Zadar isto predložio HPSOI-u i uveo ovu kategoriju 2016. na svom prvom natjecanju za osobe s invaliditetom u Zadru. Medalje zlatnoga sjaja Lucija je osvojila na 50m prsno, 100m prsno, 50 i 100m leptir, 50m i 100m slobodno). 2 srebra osvojila je na 50m leđno i 200m mješovito te jedno brončano odličje koje je posebno važno. U utrci 100m delfin Lucija je bila 3.plivačica u apsolutnoj kategoriji. Dodatni napor plivačima „Zadra“ predstavlja nastup u 50m bazenu; osim što imaju mali broj natjecanja u godini, najjači plivači s invaliditetom u Zadru priliku plivanja u velikom bazenu imaju samo na državnom prvenstvu.
Iduće natjecanje koje s nestrpljenjem očekuje cijela postava PK Zadar je Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom koje će se odvijati na bazenu Višnjik 18.03.2017.g. U 2017.g Lucija Mijolović sprema se za Europsko prvenstvo plivača s DS u listopadu 2017g. u Parizu. Osim podrške Kluba, Grada i ŠC Višnjik zahavle idu i fitness centru Popaj u kojem Lucija nesmetano radi na kondicijskoj pripremi sa trenericom Lucijom Štrmelj.
Plivači su u Splitu nastupili u pratnji svoje trenerice, Danijele Kurtin, prof. koja je nastup ocijenila odličnim obzirom na zdravstvene tegobe u kojima su plivači bili neposredno pred put; kao i Mariove probleme s išijasom na samom natjecanju. Treninzi se nastavljaju a PK Zadar na bazenu Višnjik 18.03. očekuje što bolji odaziv i gostiju i publike.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar