Ministarstvo turizma osiguralo strukovnim udrugama 1,8 milijuna kuna za provođenje programa i projekata

S ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv namijenjen strukovnim udrugama za sufinanciranje projekata strukovnih udruga koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu. Ukupno milijun i osamsto tisuća kuna iz programa bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu.

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se tako za projekte i programe stručnog osposobljavanja i usavršavanja strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu koji daju dodanu vrijednost članicama/članovima udruga i na taj način utječu na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala i u konačnici turističkog proizvoda.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva. Provođenje projekta u partnerstvu je prihvatljivo, a partneri unutar ovog javnog poziva mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za program/projekt odnosno ciljeve javnog natječaja. Iznos zatraženih sredstava može biti od pedeset tisuća kuna do sto pedeset tisuća kuna po pojedinom projektu a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. Prijavitelj na Javni natječaj može prijaviti najviše jedan program/projekt.

Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. Prednost u sufinanciranju će imati prijavitelji koji za pripremu i provedbu programa/projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina), jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe tijekom provedbe programa/projekta, za pripremu i provedbu programa/projekta zapošljavaju najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe s invaliditetom tijekom provedbe programa/projekta i imaju jednog ili više partnera u provedbi programa/projekta.

Javni poziv je otvoren od 15. veljače do 15. ožujka 2017. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...