Mjesni odbor Radovin: “Ravnateljica laže, a mještani su žrtva njene politike; Tražimo ispriku!”

Danas smo pokrenuli priču o nedavno obnovljenom malonogometnom igralištu pokraj područne Osnovne škole Jurja Barakovića u Radovinu. Spomenuto igralište je, unatoč skupocjenoj i recentnoj obnovi, trenutno u stanju raspadanja iz do kraja neutvrđenih razloga. Glavna odgovorna za igralište, ravnateljica Vesna Drmić, za štetu je okrivila mještane.

– Odmah smo reagirali po pitanju ograde koja je uklonjena jer je predstavljala opasnost za djecu. Žao mi je što se igralište devastira jer je u njegovu obnovu uloženo puno novaca, pa na taj način mještani Radovina sami sebi rade štetu. Ne može se zabraniti ulazak na igralište niti nam je to cilj, kazala nam je Drmić.

Odgovor na izjave ravnateljice Drmić nismo trebali drugo čekati, a on je stigao iz mjesnog odbora Radovin, točnije Mateja Beretina, člana.

– Izjava gospođe Drmić o tome kako mještani Radovina devastiraju imovinu škole nije točna! Naime, spomenuta ograda je nekvalitetna i nije predviđena za ograđivanje igrališta. Zbog toga ju svaki malo jači udarac lopte deformira. Vremenske (ne)prilike poput olujne bure također su učinile svoje što se tiče štete na ogradi. Mi smo kao mještani Radovina žrtve politike gospođe Drmić, članice HDZ-a. Prije šest mjeseci kupljeno je dječje igralište koje gospođa Drmić ne dozvoljava postaviti u dvorište škole u Radovinu, iako su općinske vlasti kupile sve potrebne sprave i osigurale sredstva za postavljanje igrališta. Navedene sprave skupljaju prašinu u općinskom skladištu jer se gospođa Drmić preko leđa naše djece osvećuje političkim protivnicima! Mještani Radovina duboko su ganuti njenom izjavom o tome da devastiraju svoju imovinu i traže njenu ispriku, kaže nam Beretin iz M.O. Radovin.

Hoće li se mještani i ravnateljica dogovoriti oko kompromisnog izlaza iz situacije te hoće li se spomenuto igralište napokon obnoviti (i popuniti kupljenim spravama), ostaje za vidjeti. Nešto nam govori da nastavak ove priče nećemo trebati dugo čekati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...