Mjesni odbori u Zadru kao obični fikusi – ne dobivaju gradski novac, niti predaju izvješća o radu

U prostorijama SDP Zadar održana je konferencija na temu Mjesni odbori – žile kucavice ili fikusi?!

Goran Perović iz MO Ploče kazao je kako je Sabina Glasovac poslala upit Božidaru Kalmeti o radu mjesnih odbora na što je dobila odgovor kako izvješća o radu nisu predana, a sredstva namijenjena njihovu radu nisu isplaćivana.

Ne želimo otuđenog građanina koji se osjeća kao stranac u prostoru u kojem živi“, kazao je uz zaključak kako mjesne odbore treba decentralizirati od strane Gradske uprave i gradonačelnika, omogućiti im dostatna financijska sredstva i općenito dati veću šansu zboru građana, odnosno uvažiti njihova mišljenja o ključnim pitanjima.

Erol Gaši iz MO Novi Bokanjac čvrsto zaključuje kako Mjesni odbori ne funkcioniraju, odnosno funkcioniraju po listi prioriteta Gradske uprave na način da građani imaju sreće ukoliko neki vijećnik u Gradskom vijeću zastupa interese odbora iz kojeg dolazi.

Od 2013., otkako je i sam vijećnik, riješili su se brojni problemi, poput onog javne rasvjete, uvođenja besplatnog crpljenja septičkih jama ili uređivanja zelenih površina…

Krucijalni problem nije riješen – izgradnja škole na novom Bokanjcu.

Tri puta se ovaj problem pojavljivao u predizbornim obećanjima HDZ-a, ne dajte da vas istim zavaraju pred ove lokalne izbore!

Anita Milivojević s Brodarice kazuje kako njihov odbor ima 7 tisuća stanovnika, od kojih 2 tisuće mladih do 18 godina. Prioritetni problemi su nesigurnost djece u prometu i nedostatak adekvatnih vanjskih površina za igru.

Spomenula je križanje Put Nina – Ante Baljaka – Asje Petričić gdje se vozi izuzetno brzo, a djeca ga svakodnevno moraju prolaziti na putu do škole. Kako bi se povećala sigurnost sugerirala je postavljanje semafora.

Mjesta za igru – parkići na bivšem kupalištu Jadran kod Marexa i na Putu Petrića, tvrdi, ne udovoljavaju sigurnosnim zahtjevima (ne postoje podloge za ublažavanje udara uslijed pada, tabla s brojem hitne službe, itd…).

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...