Na Kupu Dalmacije PK Zadar 4. u apsolutnom poretku, veći broj natjecatelja-kadeti

Plivači Zadra, njih 21, nastupili su protekli vikend na Kupu regije 1- regionalnom prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i seniore u Splitu, između 8 klubova i 180 plivača. Natjecanje je održano po prvi puta sa ciljem što bolje pripreme ekipa za Ekipno prvenstvo Hrvatske koje se odvija 11. i 12.03. u Zagrebu. Natjecanje je bilo organizirano u 2 kategorije (kadeti i seniori) na način da se boduju nastupi najboljeg kadeta/kadetkinje te seniora/seniorke a plivalo se 14 disciplina u 3 dijela. Na Poljudu je za PK Zadar plivala mlada ekipa, poglavito kadeti, dok većina juniora i mlađih juniora nije odradila ovo natjecanje. Pod vodstvom trenera Josipe Nekić i Željka Olujića plivali su: Tea Kadić, Petra Rudić, Lucija Dukić, Sara Radman, Nikolina Dukić, Božo Puhalović , Ema Molnar, Antonio Milin, Andrea Anna Milin, MAteo Čirjak, (opća kategorija) te kadeti Marija Dora Bačić, Eli Vulin, Roko Šango, Ivan Klanac, Leon Rupnik Buterin, Toni Perović, Vjeko Omelić, Dina Tot, Sandro Kotlar, Anja Vulin i Mia Klasić.

U ženskoj postavi opće kategorije najuspješnija je bila juniorka Petra Rudić čijih je 5 nastupa bodovano kao najuspješnije trke dok je kod kadetkinja najuspješnije bila Marija Dora Bačić čijih je 5 utrki uzeto za bodovanje. Kod cura istakle su se i ostale plivačice čije su utrke bodovane: juniorka Andrea Anna Milin (2 utrke i 2.mjesto u apsolutnom poretku Regije na 100m prsno ), juniorka Sara Radman (2 utrke), ml.seniorka Tea Kadić i juniorka Lucija Dukić (1 utrka) te kadetkinje Anja Vulin (5 utrki), Mia Klasić (2 utrke), Dina Tot (2 utrke) i Eli Vulin (1 utrka).
U muškoj ekipi najviše bodova Klubu donio je najbolji mlađi junior PK Zadra, Božo Puhalović sa 5 bodovanih utrki na Kupu, kao i najbolji kadet kluba, Roko Šango čijih je 6 utrki nosilo bodove. Zasluge idu i ostalim plivačima koji su plivali najbolje rezultate od cijele ekipe Kluba i čiji su bodovi nosili bodove: junior Antonio Milin (2 utrke i 1. mjesto apsolutno u utrci 100m prsno (1:05.30, 687 bodova), mlađi junior Mateo Čirjak (2 utrke) i kadeti Leon Rupnik Buterin (4 utrke), Toni Perović (3 utrke), Ivan Klanac (2 utrke ), Vjeko Omelić i Sandro Kotlar(1 utrka).

Iz PK Zadar čestitaju ekipnim pobjednicima, PK Šibenik a iza PK Jadran i PK Grdelin našao se PK Zadar na 4.mjestu.
Do ekipnog PH u 50m bazenu ostalo je još 3 tjedna, plivači Zadra nastupaju u B rangu, plivačice u A rangu, a po prvi puta; i jedni i drugi plivat će cijeli olimpijski program.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...