Na Škraping dolazi i Janica Kostelić

Desetak dana prije 12. međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping, koja će se održati 4. ožujka u Tkonu, prijavilo se više od 1200 natjecatelja iz deset država – Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Norveške, Makedonije, Slovačke… Organizatori podsjećaju da se najviše može prijaviti 1500 natjecatelja, a svi koji žele osigurati mjesto na najvećoj trekking utrci u Hrvatskoj moraju uz prijavu uplatiti startninu!

Prema riječima Gorana Mušćeta, načelnika Općine Tkon, koja je uz JKU Prvenj i TZO Tkon glavni organizator, na Škraping će u svojstvu izaslanice premijera Andreja Plenkovića doći naša proslavljena skijašica Janica Kostelić, aktualna državna tajnica Središnjeg ureda za sport. Dolazak su potvrdili i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Zadarske županije, Županijske turističke zajednice te brojnih medijskih kuća, pišu Naši školji.
Škraping tjedan počet će u ponedjeljak, 27. veljače ekološkom akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana. Organizatori su pripremili niz zanimljivih događanja, od kazališne predstave „N’ ti famiju“ na kunjskom dijalektu prema priči Vinke Radović Titulić i u režiji Miše Mihočevića , edukativnih predavanja, izložbe fotografija i promocije knjige Stipe Božića, različitih radionica. Na dan utrke, prije starta, fotograf Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju, a sutradan, 5. ožujka milenijsku fotografiju sa sudionicima dječjeg Škrapića.
U sklopu Škrapinga održat će se i tradicionalan Sajam otočnih proizvoda na kojem će nastupiti 40 izlagača, nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod, s gotovo svih otoka.
Prijave će se zaključiti u petak, 24. veljače u 12 sati ili ranije u slučaju da se prijavi maksimalan broj natjecatelja.
Svi detalji raspisa utrke i programa mogu se pronaći na OVDJE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...