Naglić: “Moj će najveći uspjeh biti ako igračima vratim strast za igranjem košarke, a navijačima optimizam”

Novi trener Zadra Aramis Naglić službeno je predstavljen na konferenciji za medije. Na klupi Zadra debitirat će u četvrtak u Zagrebu, gdje Cibona i Zadar igraju zaostalu utakmicu A-1 lige hrvatskog prvenstva (18:00 sati).

Zadar je uvijek izazov. Dobio sam niz poruka od ljudi koji se pitaju “što ti je ovo trebalo”, ali da su stvari idealne, ne bi bilo smjena trenera i ja ne bih bio ovdje. Zadru treba trener koji je spreman riskirati, a ja sam taj. Zadar je prije svega strast, tradicija i klub za kojeg se vrijedi boriti. Moj će najveći uspjeh biti ako igračima vratim strast za igranjem košarke. To nije patetika, tako se treba ponašati. Ne opterećujem se selekcijom igrača, niti stanjem na tablici već počinjem od “nule”. Bit ću zadovoljan ako vidim pomake u odnosu igrača prema košarci, a tada će se vratiti optimizam i svima onima koji prate klub.

Naglić većinu igrača Zadra već poznaje, a napominje i kako je odmah “kliknuo” sa svojim pomoćnicima Frankom Sterleom i Samirom Žužom:

Većinu igrača znam i svjestan sam njihovih snaga i nedostataka, dok neke igrače prvi put vidim. Polako ću stoga uvoditi nove stvari u igru jer nema puno vremena za trening, slijedi nam niz utakmica i svaka šokantna promjena u taktičkom smislu nam može samo naškoditi. Stožer mi je kvalitetan, našli smo se na istoj valnoj duljini i od njih očekujem veliku aktivnost u radu.
Već sutra je pred Naglićem prvi ispit i to onaj koji spada u red najtežih – gostovanje kod Cibone. Dodatna je otegotna okolnost to što neće moći koristiti igrače registrirane u zimskom prijelaznom roku (Ramljak, Kovačević, Franke i Georgiev). Naime, radi se o zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone i mogu se koristiti samo igrači koji su tada bili registrirani za svoje klubove.
– Imat ćemo skraćeni roster, kao uostalom i oni, no to je prilika igračima koji su bili manje na parketu da se nametnu. Napravit ćemo sve za pobjedu, poručio je novi trener Zadra.

Sportski direktor kluba Branko Skroče predstavio je novog trenera Aramisa Naglića, od kojeg se očekuje da vrati Zadar na pobjedničke staze.

Naglić je osoba koju ne trebamo detaljno predstavljati budući da se radi o bivšem reprezentativcu, dvostrukom osvajaču Eurolige i nekadašnjem igraču Zadra. Vjerujemo da on može ovu momčad vratiti na pravi put i igračima vratiti samopouzdanje. Pred njega nismo postavili nikakav imperativ. Naš je cilj da momčad napokon proigra, novi trener treba uvjeriti igrače da je svaka iduća utakmica izazov i dok god imamo mogućnost izboriti ostanak u ABA Ligi, moramo se boriti, poručio je Skroče.

Novi trener Aramis Naglić kao igrač je u Zadru boravio dvaput. Prvi put u eri Danijela Jusupa, a u drugom navratu je stigao na poziv trenera Rudolfa Juga i te sezone sa Zadrom osvojio naslov prvaka. U svojem uvodnom obraćanju naglasio je kako je svjestan izazova koji ga očekuju na užarenoj zadarskoj klupi.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...