Najbolje tijesto za pizzu koje ćete pripremiti kod kuće

Jedna od urednica poznate kulinarske stranice The Kitchen i priznata chefica Emma Christensen otkriva glavno pravilo za pripremu domaćeg tijesta za pizzu koje će se svima svidjeti, a ono glasi – što jednostavnije, to bolje. Glavni su sastojci brašno, kvasac, sol i voda, prenosi Tportal.hr.

Prema ovom receptu dobit ćete tijesto za veliku ili dvije male pizze promjera 25 centimetara. Zgodno je to što ovo tijesto možete čuvati umotano u foliju do tri dana pa iskoristiti kada dođete kući umorni i nemate volje za konkretniji obrok. Čak ga možete podijeliti u manje porcije pa zamrznuti. Pripremate li tijesto za pizzu koju odmah želite ispeći, računajte na to da se mora dizati oko sat vremena.

Sastojci:

žlica suhog kvasca
¾ šalice tople vode
2 šalice višenamjenskog brašna
žličica i pol soli

Priprema:

Nalijte vodu u zdjelu pa dodajte kvasac i pričekajte dok se ne rastopi. Dodajte potom brašno i sol pa izmijesite tijesto. Najbolje će biti da to učinite mikserom, što će trajati oko pet minuta, a ručno se morate više potruditi. Mijesite dok ne dobijete glatku i kompaktnu masu. Lijepi li se, prije nego ga razvaljate pospite brašna po površini pa će to biti lakše učiniti.

Još nekoliko savjeta za sočnu pizzu s hrskavim tijestom

Nemojte pretjerivati s nadjevom. Što više sastojaka stavite, pizza se dulje peče pa je veća šansa da će rubovi zagorjeti, a sredina biti razmočena.

Lijepo razvučeno i tanje tijesto s manje sastojaka Emma Christensen radije peče kraće, ali na višoj temperaturi, jer tvrdi da će sredina biti taman pečena, a vanjski rub fino hrskav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...