Nakon što je vijeće Županijskog suda u Zadru oborilo presudu, Horvatinčiću opet sudi Maja Šupe

Tomislav Hovatinčić će pred sudskim vijećem Općinskog suda u Šibeniku treći put morati slušati optužnicu za smrt bračnog para talijanskih nautičara Francesca Salpietra i Marielle Patelle u pomorskoj nesreći koja se dogodila kod Primoštena 2011. godine.

Horvatinčiću će opet suditi sutkinja Maja Šupe.

Podsjetimo, prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Šibeniku kojom je Horvatinčić osuđen na uvjetnu kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno preminuo bračni par Salpietri oborilo je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru.

Slučaj je vraćen na ponovno suđenje, a Općinsko odvjetništvo u Šibeniku za Index je najavilo da će ustrajati i u novom procesu ustrajati u zatvorskoj kazni i osudi za izazivanje prometne nesreće počinjene s namjerom.

Podsjetimo, sutkinja Šupe, osim što je Horvatinčića osudila na uvjetnu kaznu zatvora i tako ga pustila na slobodu, prekvalificirala je djelo iz počinjenja s namjerom u nehaj, piše Index.hr.

Iako je predmet i dalje u rukama sutkinje Šupe, ukoliko ovoga puta prihvati kvalifikacije tužiteljstva i Horvatinčića proglasi krivim, on bi mogao u zatvoru provesti i do 10 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...