Nakon što je Županijski sud u Zadru ukinuo presudu; Danas počinje novo suđenje Tomislavu Horvatinčiću za smrt dvoje Talijana

Na Općinskom sudu u Šibeniku počinje ponovljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće sredinom kolovoza 2011. godine.

U nesreći kod Primoštena, Horvatinčić je gliserom naletio na jedrilicu Santa Piacenza u kojoj su poginuli talijanski supružnici iz Padove Francesco Salpietro i Marinela Patella Salpietro.

Sudit će mu isto sudsko vijeće

Suđenje se ponavlja jer je Županijski sud u Zadru krajem prošle godine prihvatio žalbe šibenskog Općinskog državnog odvjetništva i Horvatinčićeve obrane te ukinuo prvostupanjsku presudu zbog formalno-pravnih pogrešaka tijekom sudskog postupka, tako da žalbe šibenskog tužiteljstva i poduzetnikove obrane nisu ni razmatrali.

Sudit će isto sudsko vijeće sa sutkinjom Majom Šupe na čelu, koja je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasila krivim i osudila ga na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno, ne ponovi li tijekom tri godine kazneno djelo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...