Nakon Zadra, Karlovca i Osijeka; Nacionalni projekt Koš za koš obnavlja igralište u Slavonskom Brodu

Prekrasna sportska priča nacionalnog projekta Koš za Koš nastavlja se u Slavonskom Brodu. U sklopu projekta, koji među ostalim aktivnostima obnavlja oštećena i zapuštena košarkaška igrališta diljem Hrvatske, a u suradnji s gradom Slavonskim Brodom i partnerom HEP-om, obnavlja igralište u stambenom naselju Andrije Hebranga. Radovi započinju uskoro, a preuređeno igralište od 24. ožujka ponovno će novim koševima, tablama i mrežicama privlačiti generacije brođanskih zaljubljenika u košarku ali i onih koji će to tek postati.

Diljem Hrvatske možemo vidjeti istu žalosnu sliku zapuštenih košarkaških igrališta. Na kvartovskim terenima stasali su mnogi hrvatski košarkaški talenti, a danas ta igrališta zjape prazna. Upravo zato, pokrenut je nacionalni projekt Koš za Koš koji ima za cilj povratak košarke na naša igrališta. U sklopu projekta obnavljaju se zapuštena, stara i često opasna igrališta diljem Hrvatske. Nova, vrhunska oprema igralištu u Slavonskom Brodu vratit će stari sjaj i učiniti ga ponovno neodoljivim mjestom okupljanja za velike i male ljubitelje košarke. Novouređeno igralište u naselju Andrije Hebranga sigurno će privući neke nove, buduće zvijezde ovog sporta koji u Slavonskom Brodu ima tradiciju dužu od 70 godina.
Koš za Koš pokrenula je zadarska tvrtka S Event. Obnovom zapuštenih igrališta diljem Hrvatske, nastoji se od kvartovskih igrališta ponovno napraviti rasadnik talenata za ovaj sport koji nam je nekoć bio razlog velikog ponosa. Uz obnovu igrališta, projekt uključuje i druge oblike popularizacije košarke, a to su školske lige, nagrađivanje najboljih pojedinaca, organizacija stručnih i motivacijskih interaktivnih predavanja u školama i na fakultetima. U projektu Koš za Koš do sada su obnovljena četiri igrališta i šest koševa u tri grada. Nakon igrališta u Zadru, Karlovcu te Osijeku, i igralište u Slavonskom Brodu postat će dio novo poglavlje ove lijepe sportske priče.

Vaše kvartovsko igralište koje treba obnovu u projektu Koš za koš možete prijaviti na e-mail: [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...