Ne stiže još jedan val sibirske hladnoće, ali temperature ipak padaju ispod nule

Prognostičari DHMZ-a su za Index još prije dva dana izjavili, da je sibirski val, unatoč nekim prognostičkim modelima, malo vjerojatan, a čini se da će tako i biti. Tek ponegdje će temperature pasti ispod -10 i to samo tijekom noći.

Naime, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a temperature će u kopnenom dijelu zemlje ispod nule pasti tek tijekom noći i ranog jutra, a tijekom dana bit će oko nule i više. I to tek krajem idućeg tjedna.

U Zagrebu oko +1

Prema prognozi koja se dobiva temeljem numeričkog modela, u Zagrebu će tijekom noći temperature pasti na -5 krajem idućeg tjedna, dok će kroz dan biti oko +1.

Za vikend se očekuje oko 10 kroz dan uz kišu, koja će povremeno padati do srijede.

U Slavoniji se krajem idućeg tjedna očekuje još koji stupanj hladnije. Prognoza pokazuje da bi tamo moglo tijekom noći biti i -7, a kroz dan oko nule.

Noćne temperature u Međimurju će pasti na čak -11, no preko dana će biti nula. Tamo se očekuje i malo snijega od ponedjeljka do srijede, kada se očekuje taj veći pad temperature.

Na moru će pasti samo noćne temperature u odnosu na ove sad, dok će kroz dan biti samo par stupnjeva hladnije nego što je ovih dana.

Prognoza za danas

Promjenljivo, na Jadranu i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, osobito na Jadranu, a na sjevernom dijelu i u Gorskom kotaru ponegdje može biti i obilnija. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 8 i 13 °C. Najviša dnevna većinom između 10 i 15 °C, piše DHMZ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...