Općina Preko studentima odobrila bespovratnu financijsku pomoć

Nakon provedenog natječaja, odabrano je 40 studenata koji su ostvarili pravo za dodjelu bespovratne financijske pomoći Općine Preko za akademsku godinu 2016/17.

Visina bespovratne financijske pomoći iznosi 300 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Zadarske županije i 500 kuna za studente koji studiraju izvan područja Zadarske županije.

– Studentske naknade isplaćuju se deset mjeseci godišnje, izuzev dva ljetna mjeseca, a Općina Preko tijekom ove proračunske 2017. godine za tu namjenu izdvojit će 169.000.00 kuna. Nadamo se da svojim bespovratnim novčanim doprinosom barem u jednom dijelu pomažemo našim studentima da lakše prebrode studentske dane, ali i manje opterete kućni budžet, istaknuo je općinski načelnik Karlo Novoselić.

Pravo na bespovratnu financijsku pomoć mogli su ostvariti studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, studenti koji imaju status redovitog ili izvanrednog studenta, studenti koji nemaju odobren kredit ili stipendiju od nekog drugog subjekta te studenti koji prethodno nisu koristili bespovratnu financijsku pomoć za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja.

Prijave su bodovane po socijalnim kriterijima i kriterijima izvrsnosti sukladno Pravilniku o dodjeli bespovratne financijske pomoći studentima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...