Pierpaolo Marino i nakon 11 godina žali za Zadraninom: “Otišao sam gledati Kranjčara, a zaljubio se u Luku”

Real u srijedu dočekuje Napoli u osmini finala Lige prvaka, a bivši direktor talijanskog velikana otkrio je kako je u Napulj mogao dovesti Luku Modrića.

“Bila je to 2006. godina, vidio sam ga na derbiju Dinama i Hajduka”, prisjetio se Pierpaolo Marino.

“Luka je bio jako mlad, vidio sam kako igra i zatražio večeru s njim. Osjetio sam da će biti veliki nogometaš, već tada je igrao sjajno.”

Tada je Napoli, nakon što je pokorio treću ligu, bio zainteresiran za Niku Kranjčara, koji je nastupao za Hajduk.

“Otišao sam u VIP ložu stadiona Maksimir, gdje je Dinamo na derbiju protiv Hajduka slavio naslov. Širom otvorenih očiju, u dimu od baklji, gledao sam elegantne kretnje Kranjčara, ali brzo sam primijetio jednog igrača Dinama. Pogledao sam zapisnik i vidio da je riječ o Modriću, koji je svojim golom i odlučio derbi.”

Na poluvremenu su ga u loži pitali za mišljenje o Kranjčaru.

“Mene je zanimalo samo tko je Modrić. Saznao sam da je mlad, da je godinu ranije igrao na posudbi u malom klubu. Nazvao sam predsjednika kluba i rekao mu da ga odmah dovede, a on mi je rekao da Hrvatima mogu ponuditi oko sedam milijuna eura.”

Tada su se pojavili problemi…

“Bili smo na večeri s ljudima iz Dinama i saznali da Modrić, jer Hrvatska tad nije bila u Europskoj uniji, ne može igrati u drugoj ligi. Htjeli smo ga ostaviti godinu dana na posudbi u Dinamu dok ne uđemo u prvu ligu, ali je to propalo zbog birokratskih problema.”

Nedugo zatim Modrić je iz Dinama otišao u Tottenham za 20 milijuna eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...