Ploča – zadnja rupa na svirali Grada? Na cesti “vreba” lubanja, a nitko ju ne uklanja!

Sinjoretovo “živi standard centra”, kažu gradski poglavari, a tu privilegiju vrlo vjerojatno ima i Ploča, barem ako je suditi po prizoru s Benkovačke ceste, na dionici koja se proteže između ove dvije zadarske četvrti. Ondje se nekako našla životinjska lubanja, potencijalna opasnost za vozače, za koju ne možemo sa sigurnošću reći kako je točno tamo dospjela ni kojoj vrsti pripada, no ono što sigurno znamo jest da ju nitko od nadležnih nije uklonio već nekoliko dana.

– Godinama smo zadnja rupa na svirali ovog Grada i njegove vlasti. Ova lubanja samo slikovito dočarava razinu nebrige, naši su problemi mnogo dublji, kaže zabrinuti mještanin koji je odlučio ostati anoniman.

– Gradski smo kvart, a imamo područnu osnovnu školu, nakon četiri razreda naša djeca putuju na nastavu u drugi kraj grada, u Arbanase, gdje polovicu polugodišta utroše samo na privikavanje na novu razrednu klimu. Kronično manjka sadržaja primjerenih djeci, primjerice dječjih igrališta. Rijetko koja kvartovska ulica ima adekvatan pločnik…Ulica Put Ploče već je nekoliko mjeseci u “radovima”, pokrpana na milijun mjesta. Mogao bih ovako u nedogled, kaže razočarano.

Dok se na periferiji grada nešto bitnije ne promijeni, ostaje nam poslušati predizborna obećanja koja će kao i uvijek u ovo doba pljuštati sa svih strana… I vidjeti hoće li se barem poneko od njih zaista i obistiniti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...