Policija otkrila odgovornog za lančani sudar na A1 kod Gornje Ploče, HAC-ONC: “Nismo mi, krivi su građani koji su palili korov”

Za lančani sudar sedam automobila koji se zbog oblaka gustog dima u petak dogodio na autocesti A1 u smjeru Splita odgovoran je HAC-ONC jer prometnicu nije na vrijeme zatvorio, utvrdila je policija, dok HAC najavljuje da će unutarnja kontrola utvrditi je li služba postupala odgovorno te da će zbog paleži, odnosno dovođenja u opasnost kazneno prijaviti nepoznate počinitelje koji su uz prometnicu palili korov.

Ličko-senjska policija utvrdila je da pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi koji su nadležni za održavanje ceste nisu vodili brigu i poduzimali primjerene mjere kako bi omogućili odvijanje sigurnog i nesmetanog prometa, odnosno nisu pravovremeno zatvorili autocestu zbog dima, piše Net.hr.

Tvrtka odgovornost prebacuje na ‘neodgovorne građane’

Zbog toga će, najavila je ličko-senjska policija, protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu.

U prometnoj nesreći, u kojoj su u petak oko 15.15 sati kod Zira sudjelovali kombi, tri teretna i tri osobna automobila, lakše je ozlijeđena vozačica automobila sisačkih oznaka.

HAC-ONC navodi da se nesreća između čvora Gospić i Gornja Ploča dogodila zbog paljenja korova na obližnjim poljima te gustog dima koji se širio nad kolnikom autoceste pa će zbog paleži kojim se ugrožava sigurnost prometa na autocestama, odnosno dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom kazneno prijaviti nepoznate osobe.

Tvrtka za održavanje i naplatu cestarine pritom navodi da ne može utjecati na neodgovorne građane koji svojim djelima i aktivnostima dovode u opasnost sigurno odvijanje prometa na autocestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...