Posedarski Križni put bit će otvoren za točno mjesec dana

Svečano otvorenje Križnog puta u Posedarje održat će se 10. ožujka 2017. g. u 15.00 sati. Voditelj cijelog projekta naš je priznati kipar i umjetnik Vinko Kajmak.

Križni put sastoji se od 14 postaja, kamenih gromada, na kojima su isklesani biblijski motivi križnoga puta te Isusova grobnica. Svaka postaja veličine je oko 2-2.5 metra, a težine 5 do 10 tona. Na stražnjem umanjenom dijelu postaje prikazan je život posedarskih težaka kroz povijest.

Dužina križnoga puta iznosi 2.5 kilometra i vodi u sami vrh brda “Brisnica” povrh Posedarja s kojeg se pruža pogled na cijelo Posedarje i okolna mjesta. Da se radi o iznimnom i jedinstvenom spomeniku potvrđuje i činjenica da su na projektu surađivali najbolji ukrajinski akademski kipari kao i kipari iz Slovenije i Hrvatske.

Možemo naglasiti da je gotovo cjelokupan projekt financiran donacijama naših mještana, lokalne samouprave i svećenika don Stipana Mustapića, kaže Mate Brala koji je izvjestio o projektu.

Misno slavlje, Križni put i blagoslov će predvoditi predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić s brojnim svećenicima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...