Prosvjed ispred Interspara; Ponižavajuća presuda prodavačici koja je pojela fetu pršuta razbjesnila Zadrane

Marjana Botić, županijska vijećnica Akcije mladih javnim priopćenjima političke naravi poziva građane na prosvjed zbog slučaja “pršut u Intersparu”.

Kao građanka očekujem od uprave Interspara da se ispriča za neadekvatne radne uvjete našoj sugrađanki, popravi opće uvjete rada u skladu sa praksom u njihovim centrima vani, te da preuzme na sebe plaćanje sudskih troškova. Šetat ću (ćemo) po zebri ispred centra svake subote od 9 do 12 dok uprava Interspara ne razmisli o tome da li se prema zaposlenicima smije na ovaj način ponašati.

Sugrađanima prepuštamo izbor hoće li podržati ovaj prosvjed protiv neljudskog i neposlovnog tretiranja naših sugrađanki i sugrađana koji rade sad u ovom trgovačkom lancu. Nije isključeno i upozorenja drugim sličnim lošim trgovačkim lancima u budućnosti.

A recimo DM-u odmah upućujem veliku ispriku što ću zasmetati i njihovim kupcima jer oni svoje radnice i radnike adekvatno plaćaju – pa se nadam da će razumijeti da je ovo i prosvjed protiv loše konkurencije koja potplaćivanjem i zlorabljenjem radnika naspram njih može postizati manje cjene.

Malo sam u poslu, ovo me ljudski potreslo i pritišće i reakcija je jednostavno takva; nadam se da će ljudi bez obzira na status, političko opredjeljenje i bilo što prepoznati u ovome samo ono što je ljudko solidariziranje i prosvjed protiv lošeg sustava sa ciljem da ga zajedno popravimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...