Radionica crtanja fraktalnih crteža prema metodi art terapije

U subotu 18. veljače u Zadru se organizira crtanja fraktalnih crteža osmišljena prema novoj metodi art terapije.

Metoda fraktalnog crteža je nova metoda art terapije koja je još uvijek relativno nepoznata u našim krajevima. Autorica metode je ruskinja Tanzilija Zakirovna Polujahtova, klinička psihologinja i obiteljska terapeutkinja koja je taj alat samopomoći razvila prije više od 20 godina. Njime, uz pomoć crtanja možemo locirati korijene naših uspona i padova, razumjeti vlastito emotivno stanje, osloboditi se stresa, lakše se nositi s gubitkom voljene osobe, kreativnije rješavati životne izazove, otkriti skrivene talente i ostvariti puni potencijal u najrazličitijim aspektima života. I to na najjednostavniji način – crtanjem!

Metoda se sastoji od spontanog crtanja crteža i bojanja crteža po određenim uputama. Prvi crtež je inicijalni crtež i služi nam za dobivanje informacija o unutarnjem stanju osobe koja crta, a slijedeći crteži su korekcijski. Crtom i bojom radi se terapija kojom se korigira neravnoteža u psiho-fizičkom sustavu i različitim životnim područjima

Radionica je namjenjena odgajateljima, učiteljima, psiholozima, defektolozima, umjetnicima, medicinskim djelatnicima i svima ostalima koji uživaju u crtanju, osobnom razvoju, inovacijama i dobroj komunikaciji.

Voditeljica radionice: Martina Kosec, prof.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...