Sabina Glasovac: Mislim li da je Saucha kriv? To je teško pitanje

SDP-ova Sabina Glasovac komentirala je MIP-ovu odluku u ukidanju saborskog imuniteta svom stranačkom kolegi, Tomislavu Sauchi.

“Mislim da je skidanje imuniteta nužno kako bi se otvorio prostor državnim institucijama da provedu istražne radnje i utvrde činjenično stanje. Kao što znate, kolega Saucha, kad se pojavio nalaz državne revizije, sam je inzistirao na tome da se ta priča što prije otvori i zatvori i sam prijavio institucijama taj slučaj. Skidanje imuniteta na zahtjev DORH-a je ono što je bila praksa u Saboru, mislim da je to nužno i mi ćemo kao SDP to podržati isključivo da bi se provela istraga i utvrdila istina”, rekla je Glasovac, donosi N1.

Na pitanje misli li da je Saucha kriv, Glasovac je kazala da ne može odgovoriti, jer je to teško pitanje. “Ako me pitate vjerujem li, ja kažem da vjerujem, ali ne mogu sa stopostotnom sigurnošću ništa reći”, kazala je.

Upitana kako će cijela ova situacija utjecati na SDP, Glasovac je kazala da ne zna. “U SDP-u je iznimno važno i u interesu je da se stvari što prije raščiste”, kazala je.

SDP-ova saborska zastupnica smatra da bi bilo neozbiljno komentirati zašto je DORH baš sad odlučio reagirati na taj slučaj. “Ono što ja očekujem jest da državne institucije, koje imaju što reći o ovom slučaju, kažu maksimalno profesionalno, lišene bilo kakvog utjecaja. To je važno da bi se održalo povjerenje u institucije”, rekla je Glasovac.

Dotaknuvši se saborske rasprave o ministru znanosti i obrazovanja, Pavi Barišiću, Glasovac je kazala da joj je žao što je ta tema postala sporedna, slučajno ili ne. “Smatramo da Vlada, u kojoj bi Barišić ostao ministar, gubi na svojoj vjerodostojnosti”, kazala je Glasovac.

Obrazložila je zašto je u četvrtak izjavila da je šokirana ponašanjem premijera Andreja Plenkovića. “On je svojim dosadašnjim djelovanjem pokazao je da on kao europejac. Vrlo dobro mu je poznato da je njemačka ministrica obrazovanja sama podnijela ostavku zbog slične stvari, vjerujem da ne bi ovako napravio i ne bi branio svog ministra, da živi u nekoj drugoj zemlji. Smjenom ministra Barišića možda se neće riješiti problemi u Vladi, ali poslat će se poruka djeci, učiteljima i društvu što je prihvatljivo ponašanje, a što nije prihvatljivo”, rekla je Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...