SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita ne želi sjedište Splitske banke u Zadru

Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Splita Aida Batarelo ozbiljno je zabrinuta za premještanje sjedišta Splitske banke iz Splita u Zadar nakon što je preuzme mađarski OTP, piše Dalmatinski portal.

Obratili su joj se, kaže, i uzrujani građani, s pitanjem koliko je sve skupa legalno, tim više što je udruga bivših zaposlenika ‘Solidarnost’ iz Zadra uputila guverneru HNB-a Borisu Vujčiću otvoreno pismo u kojem navode da se najavljena prodaja Splitske banke mađarskom OTP-u  ne bi trebala potvrditi dok se ne isplate osnivači Dalmatinske banke (sada OTP banka).

Naveli su da je od 140 dioničara isplaćen samo jedan, ‘Bagat precizna mehanika’, a ostali nitko.

– Da sjedište Splitske banke ostane u Splitu je izuzetno važno za naš grad. Zaista sam zabrinuta što će se dogoditi ako se preseli u Zadar. Sve se to odvija ispod radara, a oni kojima je Split glavni o tome šute, kao i oni koji su radom u banci involvirani – otvoreno se očešala o gradonačelničke kandidate, HDZ-ovog Andru Krstulovića Oparu i predsjednicu Pametno Marijanu Puljak.

Batarelo je javnosti otkrila i kako je do ovog mandata Grad Split imao račune u Hypo banci, da bi se onda prebacilo vođenje gradskih računa u Splitsku banku.

– Ivo Baldasar je govorio da je ozbiljan uvjet i džentlmenski dogovor za to bio da ostane sjedište u Splitu. Ali, tog uvjeta vezanog i za gradnju poslovne zgrade nema u ugovoru – zaključila je Batarelo još jednom naglašavajući da sjedište Splitske banke mora ostati u Splitu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...