Ovaj tjedan stiže promjena vremena, bit će puno ugodnije

Još u ponedjeljak nas očekuje nestabilno vrijeme s mjestimičnim oborinama, ali od utorka će atmosfera biti stabilnija, pa će ostatak tjedna biti i sunčaniji i topliji.

Nestabilno samo još u ponedjeljak

Kako javlja Državni hidrometereološki zavod, u ponedjeljak će biti promjenjivo oblačno, a ujutro mjestimice i maglovito. Uz više oblaka ponegdje u Dalmaciji može biti malo kiše, a u gorskim predjelima i malo snijega. Sunčanih razdoblja bit će najviše u Slavoniji. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka bit će od -6 do -1, na Jadranu od 4 do 8, a najviša dnevna od 1 do 4, na Jadranu od 10 do 15 °C, piše Index.hr.

Porast dnevnih temperatura

U utorak poslijepodne bura će oslabjeti, a u nastavku tjedna vjetar će biti slab i promjenjiva smjera. Od srijede bi u cijeloj Hrvatskoj vrijeme trebalo biti suho i stabilno.

Tako bi na se na kopnu maksimalne dnevne temperature u ostatku tjedna trebale kretati oko 10 stupnjeva, za razliku od proteklih dana koji su u prosjeku bili pet stupnjeva hladniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...