Snijeg zahvatio unutrašnjost Dalmacije, vjetar zatvorio A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Snijeg povremeno pada u unutrašnjosti Dalmacije, posebice na dionici autoceste A1 između čvorova Šestanovac i Ravča (vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h). Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, a ima je i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, kao i na A4 Goričan-Zagreb između Varaždina i Zagreba.
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra, dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila. Obilazak za ostale skupine vozila (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta na DC27) je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC27 i DC50.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti: prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) te obrnuto; prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama prema Gračacu, Kninu i Splitu (DC50-DC1) te obrnuto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...