Spektakl velikog finala manifestacije „Virske maškare“; Lovački tulum, Maja Šuput, paljenje Karnevala i Jasmin Stavros

Za kraj petotjedne manifestacije „Virske maškare“ i svih karnevalskih uzbuđenja ostalo je najbolje od najboljeg: prvo će u subotu 25. veljače uz lovački tulum na Ljetnoj pozornici nastupiti Maja Šuput; nedjelja je rezervirana za tradicijske maškare i stari virski običaj šetnje maškaranih skupina po otočnim naseljima i obilaska kuća s večernjim koncertom zadarskog „Tempo Banda“, dok će na vrhuncu u utorak 28. veljače nastupiti Jasmin Stavros nakon što se uz rivu zapali virski Karneval.

Svi koncerti počinju od 20 sati na Ljetnoj pozornici, a tradicijske virske maškare s obilaskom naselja i kuća traju od jutarnjih sati s marendom u restoranu „Kotarina“ koji im sprema virski karnevalski gulaš.

„Virske maškare“ ove su godine ponudile obilje događaja i karnevalskih fešti još od 28. siječnja, a Virani i svi posjetitelji otoka mogli su uživati u koncertu legendarnih „Gustafa“ i sve popularnijih zadarskih „Kraljica“, kao i u spektaklu Dječjeg karnevalića koji je okupio više od tisuću mališana i njihovih vrtićkih teta iz cijele Zadarske županije.

Međunarodna karnevalska povorka s nikad luđom zabavom na Ljetnoj pozornici samo je potvrdila kako manifestacija „Virske maškare“ s organizatorom „Vir turizmom“ sigurno preuzima primat prvog karnevalskog događaja u Zadarskoj županiji i Dalmaciji, pa su ova subota, nedjelja i utorak prilika svima da se upoznaju s tradicijom otoka Vira i spektaklom velikog finala manifestacije „Virske maškare“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...