Tornado: “Prestanite se igrati s novcem svojih sugrađana i uništavati košarkaški klub Zadar!”

Svatko normalan to vidi; klub je rezultatski dotakao dno, u operativnom smislu ne zna se “tko pije, a tko plaća”, dok strategija niti ne postoji; ona je već desetljećima nepoznat ili nedorečen pojam u sferama upravljanja klubom. Krive odluke donose se konstantno, a transparentnost je jako niska ili nikakva, rekli su Tornadovci na današnjoj press konferenciji, koju su sazvali, kako kažu, radi onih koji nemaju puno pametnoga za reći, a koji vode klub godinama bez pravog smjera i cilja. Upravo njima danas je postavljen cijeli niz pitanja .

“Što ovako amaterski organiziran i vođen KK Zadar nudi potencijalnim ​ sponzorima i je li ikakva ideja iz plana predstečajne nagodbe na tu temu ispunjena?  Jesu li se izdaci za zaposlenike prilago​dili novim okolnostima kao što je planirano predstečajnom nagodbom (mjesečni trošak na zaposlenike smanjen na cca. 100.000kn)? Kakav je status otplate dug​a dobavljačima i zaposlenicima koji je sklopljen po principu otplate duga u 8 godina s počekom od 1 godine? S obzirom na to da je Nadzorni odbor nepotpun, predstavlja li to kršenje ​ Statuta kluba? Tko je zamijenio bivšeg ministra Nakića u NO dok je isti bio u hrvatskoj vladi?” – ovo su samo neka od pitanja na koje Tornado traži odgovore, a u narednom razdoblju ne namjeravaju stati.

– Propitkivat ćemo, ukazivat ćemo i lavovski se boriti za istinu. Dakle, ovim putem javno pozivamo osobe koje su na izvršnim funkcijama u KK Zadar da odgovore na naša pitanja, napokon pokažu trunku transparentnosti i prestanu se igrati s novcem svojih sugrađana te uništavati košarkaški klub Zadar na žalost svih istinskih
navijača. Od njih tražimo sljedeće informacije: Javno izlistavanje ukupnog troška plaća osoba zaposlenih u KK Zadar, Javno očitovanje o statusu procesa otplate duga dobavljačima i zaposlenicima temeljem predstečajne nagodbe te odgovore na sva ostala pitanja po točkama koje smo ranije naveli, rekli su.

– Mi jednostavno više od svega želimo ponuditi rješenja koja će dovesti do preporoda našeg kluba. No nismo cirkusanti koji će bacati floskule pred novinare i cjelokupnu javnost, nama je jasno da je taj preporod dugotrajan proces, koji prije svega mora započeti – ISTINOM. Upravo zato kao početnu točku vidimo iskrene i temeljite odgovore na naša postavljena pitanja, a od strane odgovornih u KK Zadar. Dugoročno, smatramo da se za spas kluba trebaju iznaći novi ljudi koji će voditi klub ispravno i sa iskrenom željom u uspjeh, a uspjehom smatramo da se grad opet ponosi svojim najpoznatijim kolektivom, da na utakmice dolaze svi oni koji su prestali dolaziti zbog svega što se u našem klubu događa zadnjih godina. Svjesni smo da je klub danas veliki uteg gradskom proračunu, svjesni smo činjenice da građanima i nije do “igara” dok nemaju kruha i dok se u isto vrijeme njihov novac troši iracionalno i bez ikakvog kontrolnog mehanizma. Zato više od svega želimo transparentnost, da vidimo možemo li uopće spasiti klub, ili je stečaj jedini put. Kakvo god stanje bilo, mi ćemo uvijek podržati put poštenja i transparentnog poslovanja koje znači apsolutno čist KK Zadar, na ponos svih svojih navijača, istaknuli su.

Njihovi daljnji potezi i planovi će, ističu, uvijek biti vezani za legitimne i legalne načine borbe za pošten klub, a o kojima će javnost biti pravodobno obaviještena, sve do trenutka dok ne nađu zajednički jezik s većinskim vlasnikom.

– Jednostavno, brzo nakon naših pokušaja dolaska do promjena u klubu sastancima s relevantnim ljudima, shvatili smo da borba ne može biti samo Tornadova već da moramo pod jednim krovom okupiti sve zaljubljenike u zadarski sport i sve one koji vole ovaj grad i vole KK Zadar, ljude različitih priča i s različitim vještinama. Apsolutno nemamo nikakvih političkih konotacija, ne želimo da nas se poistovjećuje niti s jednom političkom strankom – naš modus operandi i naše moralne vrednote drugačiji su od onih često viđenih u političkim krugovima. Također, ovim putem još jednom pozivamo sve svoje sugrađane, sve navijače KK Zadar  i sve one koji prepoznaju ovu borbu kao borbu za jedan puno viši cilj, da nam se pridruže sutra u 18h u Jazinama, kako bi uz pjesmu i u dobroj atmosferi pogledali utakmicu našeg Zadra i Cibone, bez ikakvih nereda i negativnog prizvuka (da, tu mislimo i na iskorištavanje humanitarnog skupa u jeftine političke svrhe) te skupili novac za našu Anđelu Piplović, zaključuju iz zadarskog Tornada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...