U Kneževoj palači organiziran i edukativan program

Uz izložbene programe i stručna vodstva izdvajamo i edukativni program u Kneževoj palači u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, kao dio programa otvorenja. Program će se održavati od 11. do 17. veljače, a sudjelovanje je besplatno.

Edukativni program u Kneževoj palači

Igraonica – samostalne radionice tijekom radnog vremena Kneževe palače: svim posjetiteljima dostupan je materijal (drvene bojice, vodene boje, tempere, pastele, tuš, flomasteri )za samostalno likovno i literarno izražavanje u prostoru predviđenom za edukativne radionice u Kneževoj palači. Vrijeme održavanja: od 9.00 do 19.00 sati.

“Mali kabineti čuda”: U edukativnoj radionici u Kneževoj palači posjetitelji mogu napraviti vlastite kabinete čuda s motivima eksponata koji se nalaze u fundusu Narodnog muzeja Zadar. Izvođenje radionica: Uz stručno vodstvo po izložbi “Kabineti čuda Narodnog muzeja Zadar” u prizemlju Kneževe palače, sudionici se upoznaju s pojmom kabineti čuda i s postavom izložbe. Nakon toga, u edukativnoj radionici, uz pripremljen materijal sami izrađuju svoje kabinete čuda prema prethodno zadanim kriterijima (npr. prema boji).

Vrijeme održavanja: od 12.00 do 13:30 i od 17.00 do 18.30 sati.

“Priča prošlosti”: Uz razgledavanje stalnog privremenog postava posjetitelji doznaju kakvu priču su izloženi predmeti donijeli sa sobom. Na putu prošlosti šetnjom kroz postav poslušajte brojne legende vezane uz bogatu povijest grada Zadra.

Izvođenje radionica: Posjetitelji se uz stručno vodstvo upoznaju s eksponatima izloženim na prvom katu Kneževe palače putem priča prilagođenih dobi sudionika. Priče se odnose na prošlost svakog predmeta, njegovo značenje i način na koji je pristigao u Muzej. Također, posjetitelje se upoznaje i s radom muzeja, te poviješću grada Zadra. Nakon obilaska postava, sudionici radionice imaju priliku nacrtati viđene predmete u vremenu u kojem su nastali i/ili onako kako oni smatraju da su se ili bi se trebali upotrebljavati. Radionica je prilagođena učenicima u osnovnim školama. Vrijeme održavanja: od 9.30 do 11.00 i od 15.00 do 16.30 sati.

Prezentacija izrade filigranskog nakita: prezentacija izrade srebrnog nakita filigrana s područja Zadra, Šibenika i Dubrovnika inspiriran tradicionalnim nakitom izloženim u Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar. Vrijeme održavanja: od 11.00 do 13.00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...