Udruga Carpe Vita poziva roditelje i djecu na još jedno druženje u parku:”Što nas bude više, igre će biti zabavnije”

Projekt „Sretno djetinjstvo“ nastao je kao reakcija na sve učestalija istraživanja pedagoških djelatnika i stručnjaka za odgoj i obrazovanje koji već duže vrijeme upozoravaju da današnja djeca previše vremena provode u zatvorenom prostoru, uz neizbježna računala, mobitele i ostale ekrane.
Takvo odrastanje i način života nose sa sobom mnoge negativne posljedice poput lošeg snalaženja u prostoru, loših komunikacijskih i socijalnih vještina, otuđenosti i zatvorenosti. Današnji tempo života ne ostavlja roditeljima previše vremena za druženje s djecom na otvorenom, a izvannastavne aktivnosti često ne mogu u potpunosti zadovoljiti potrebu djece za kretanjem u prirodi i igri. Bez odrastanja u igri sa svojim vršnjacima, nema sretnog djetinjstva. A ako ta igra uključuje i slobodno vrijeme roditelja, onda je cilj postignut. Zajedničko vrijeme provedeno u igri djeteta i roditelja može biti poticaj i pomoć boljem razumijevanju, zbližavanju te učvršćivanju međusobnih odnosa.

“Već drugu subotu organiziramo druženje na otvorenom, te pozivamo roditelje da dođu s djecom u dječji parkić na Putu Petrića,u vremenu od 10 do 11,30.
Naši volonteri igrat će se s njima; ovaj put na repertoaru su igre kojih smo se i sami nekad s radošću igrali.
Što nas bude više, igre će biti zabavnije, a vrijeme provedeno u igri nije izgubljeno vrijeme!, pozivaju iz udruge Carpe Vita Zadar.

Ukratko o Udruzi:

Udruga CARPE VITA ZADAR osnovana je s ciljem poboljšanja kvalitete života, s naglaskom na osjetljive skupine društva kao što su djeca, mladi, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi, žrtve obiteljskog nasilja i osobe u potrebi za psihosocijalnom pomoći i podrškom.
Aktivni članovi udruge su stručnjaci sa dugogodišnjim radnim iskustvom u humanističkim područjima- učiteljica razredne nastave, psiholozi, psihoterapeuti i radni terapeut.
Članovi zajedno djeluju poticanjem i promicanjem ljudskih prava te socijalne inkluzije osjetljivih skupina ljudi; poticanjem provođenja preventivnih edukativnih programa; programa pružanja psihosocijalne podrške; organiziranjem savjetovanja, predavanja, seminara i tribina o aktualnim pitanjima iz područja djelatnosti udruge.

” Ja imam mnogo cvijeća”, rekao je, ” ali najljepše cvijeće su djeca.”

Oscar Wilde


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...