Uspjela humanitarna akcija ‘Korak za Krešimira’!

Humanitarna akcija ‘Korak za Krešimira’ uspjela je materijalno, na osobit način i duhovno, potaknuvši nepokretnog Krešimira Mirkova (24) iz Bibinja da prvi put nakon godinu dana smogne volje izaći iz svoje kuće i udahnuti svježi zrak. Krešimir je učinio veliki korak, iznova zadobivši snagu i poticaj da nastavi život u promijenjenim okolnostima koje su svakome tko ih doživi, u početku teško prihvatljive. U sportskoj školskoj dvorani Bibinje u nedjelju 26. veljače održan je prigodni koncert čijom je kupnjom karte i dobrovoljnim prilozima na koncertu prikupljeno 40 000 kn kojima se želi pomoći adaptacija automobila koja će olakšati Krešimiru bolju mobilnost i lakše funkcioniranje u svakodnevici, nabava invalidskih kolica koje se mogu sklopiti te pomoć obitelji. Krešimir je nepokretan od prosinca 2015. g. kad je doživio automobilsku nesreću. Dugo je bio u kritičnom stanju na intenzivnoj jedinici u zadarskoj bolnici. Krešimir se povukao i teško se nosi s posljedicama nesreće.

Koncert je bio i molitvena podrška oporavku Krešimira potrebnog tjelesnog i duhovnog ohrabrenja. Da se to i dogodilo, što je i najveći uspjeh akcije, potvrđuje da je nakon što mu je majka Bernardica prenijela dojmove s koncerta, upućenu molitvu i podršku mnogih, Krešimir prvi put nakon nesreće  izašao iz svoje kuće u Bibinjama. Već je puno učinio i time što je dozvolio da se za njega organizira pomoć i čuje javno. Nakon održanog koncerta, Krešimir je bio ohrabren, osnažen, podignut te je s majkom otišao u Zadar obaviti potrebnu dokumentaciju kako bi savladao buduću sposobnost vožnje automobila kao invalid. Bernardica Mirkov, Krešimirova majka na koncertu je posjetiteljima i izvođačima zahvalila za pruženu pomoć sinu. Poželjela je svima Božji blagoslov i izrazila nadu da će Krešimira dotaknuti Božja milost zazvana i tim koncertom. To se dan poslije tog glazbeno-molitvenog susreta u bibinjskoj dvorani i dogodilo.

Na koncertu su nastupili Đani Maršan, Ivica Sikirić Ićo, Zbor mladih Magnificat iz Bibinja, Mladi župe Belafuža, Antonio Sekula, Magnificat, sastav HKUMST-a Zagreb, Amenda Stošić i prijatelji te iz Zagreba Zvonimir Kalić i s. Dijana Lončarek koja je jedan splet pjesama izvela i s bogoslovom Matijom Sliškovićem. Dramska sekcija HKUMST-a Zadar pod vodstvom Renata Pizeka izvela je scenski prikaz ‘Nevidljivi prijatelj’, a to je Isus. Bibinjci su pruženom pomoći pokazali vidljivo prijateljstvo. O Krešimiru brine samohrana majka Bernardica koja kao medicinska sestra, zbog vlastitih zdravstvenih teškoća, radi četiri sata dnevno u Općoj bolnici Zadar. Organizator akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar te je zahvalnu riječ svima uputila i s. Melhiora Biošić, počasna predsjednica udruge. Na koncertu su posjetitelji za dobrovoljni prilog za Krešimira zauzvrat dobili srca i razne rukotvorine s ohrabrujućom duhovnom porukom koje su izradili volonterska likovna radionica ‘Pinel’ Ekonomske škole u Zadru, štićenici Doma za starije osobe Zadar i Jasminka Bašić. Krešimiru se  može pomoći uplatom na račun OTP banke IBAN: HR3924070001500318721

Ines Grbić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...