Vraća se prava zima; Još neko vrijeme puhat će jugo, a onda slijedi kišno nevrijeme i radikalno zahladnjenje

U četvrtak je diljem Hrvatske bilo osjetno toplije nego proteklih tjedana, a nerijetko je bilo i neugodno zbog južnog vjetra koji je u mnogim krajevima zapuhao. Najviše temperature zraka su u većini krajeva bile iznad 10 Celzijevih stupnjeva.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuje promjenljivo oblačno i razmjerno toplo. Uz više oblaka mjestimična kiša očekuje se uglavnom u gorju i na Jadranu, a na širem riječkom području ponovno je izgledna znatnija količina. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, na moru između 9 i 13 °C. Najviša dnevna većinom od 10 do 15 °C.

Tijekom vikenda promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, u subotu i nedjelju češće na Jadranu, osobito sjevernom te u gorju.

U ponedjeljak je izraženija oborina moguća i u ostalim krajevima, a uz zahladnjenje će kiša već ujutro u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, do kraja dana i u nekim nizinama.

Umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak u ponedjeljak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a umjereno i jako jugo i južni vjetar na sjevernom Jadranu na jaku, mjestimice i olujnu buru.

U dane vikenda i dalje razmjerno toplo, a od ponedjeljka ponovno hladnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...